romka 22.07.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 my mamy zrobione schody zewnętrzne,niestety wiatrołap/ale mniejszy/,ścianki działowe no i wyłania się ten schowek pod schodami.i nowość:schodybędą półzabiegowe,myślę że z tą zaokrągloną ścianą będzie fajnie wyglądać.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 22.07.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 my mamy zrobione schody zewnętrzne,niestety wiatrołap/ale mniejszy/,ścianki działowe no i wyłania się ten schowek pod schodami.i nowość:schodybędą półzabiegowe,myślę że z tą zaokrągloną ścianą będzie fajnie wyglądać.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 25.07.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 RomkaA czy pod schodami będziesz miała ściankę?Jak będziesz miała zrobione schody to podeślij mi zdjęcie bo się też interesuję półokrągłymi schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 25.07.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 SCHODY BĘDĄ ROBIĆ W TYM TYGODNIU,musi być ścianka bo pod nią będzie spizarka.jak będę miała zdjęcia ,to podeślępozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 25.07.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Romka,Jeszcze mam pytanko dotyczące rzygaczy.Jaką będą miały formę i gdzie takowe można kupić?Jak zabezpieczysz ziemię, żeby woda za bardzo się nie rozbryzgiwała. Też bym chciał mieć takiego rzygacza zwłaszcza od strony wejścia.Mam niestety mala działkę a nie chciałbym mieć rynny nad wejściem. Myślałem o łańcuchu, ale nie będzie można wtedy cofać samochodem, a muszę szybko podjąć decyzję co do rozwiązania spustu rynny nad wejściem.pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 25.07.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 co do rzygaczy:dopiero będziemy sie pytać w naszej hurtowni,ew.mam namiary na "wymianie doświadczeń",pod nimi będzie studzienka.a w zimie to dopiero pięknie wyglądają.na forum było p;rzedstawione zdjęcie rzygacza w zimie.rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 26.07.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Gdzie były te zdjęcia. Nie mogę ich znaleźć.A i mam nowe zdjęcia jak dekarze pracują na dachu - super fajnie jak coś się dzieje (moja budowa trochę stała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.07.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 zobacz 03listopad 2004,wymiana doświadczeń.my dalej czekamy z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czolgi2 30.07.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 U nas płytkarze kończą obkładac komin od ogrodu płytkami. a ponadto również dekarze pracują - poprostu jestem w szoku, bo idą jak burza. Dziś łatują połać od ogrodu, reszta łat jest już położona. Dachówka dojechała, czekamy na rynny i będą układać. Mam pytanie-czy planujecie robić rynnę krytą i zamaskowaną deską, tak jak na wizualizacji z Archipelagu? I czy macie może na to już jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 30.07.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 u nas dalej bez zmian,można powiedxieć -coraz gorzej.dostaliśmy wycenę dachu ,ale takiej wyceny to nie widziałam na całym forum układanie dachówek 35 zł/m2/A POLICZYLI 288M2/ gąsiory 12zł/m2 obróbki boczne 10 zł/m2 parapety /2 szt/-10m -200zł rynny 53m-1590zł rynniki boczne/nawet nie wie co to jest 32m-320 zł wole oczka 1200zł okna dachowe 150 zł/szt czyli ok.15000 netto czy oni poszaleli????!!!!! JESTEM WŚCIEKŁA teraz robiliśmy pomiary z natury czyli luby skakał po dachu co do wykończeń to musielibyśmy się zdecydować już na początku ,bo od tego zalezy jak będzie rynna zabudowana .rozchodzi się o obróbkę blacharską,ale trudno mi to wytłumaczyć/miałam to namalowane/ narazie to tyle,mam nadzieję że będzie lepiej pozdro mam już zrobione kominy,poślę ci zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czolgi2 31.07.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Płytkarz na kominy u nas był z polecenia... nie wiem jak to bywa, że z u kogoś jeden majster się sprawdza, u drugiego nie!!! Walczymy z płytkarzem, który miał obłożć kominy w dwa tygodnie, a ciągnię już miesiąc i jeszcze będzie miał poprawkę... niestety w jednym miejscu wyszło krzywo!!! W tym tygodniu ma kończyć, zobaczymy! Dekarz położył już łaty na domu i połowie garażu. U nas za to samo co wyliczyła Romka, plus dodatkowo połać garażu czyli jakieś 70m2 z tymi samymi robotami wycenił na 13tys. Wydaje mi się że to bardzo dobra cena. Zoabczymy czy robota będzie też dobra. Zapowiada się, że tak!!!DO USŁYSZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 01.08.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 A ja za poprawę dachu (ok. 200 m2) dałem 14.000 zł za robociznę, ale u mnie trzeba było zdjąć wszystkie dachówki i łaty i zacząć wszystko od początku z położeniem nowej warstwy papy po stara była podziurawiona jak sito). W sumie moi dekarze robią powoli ale dokładnie, nie mam mnie na budowie więc przysyłają mi zdjęcia. Jest ich dwóch. W sumie miałem i tańsze ekipy, ale jak sie człowiek buduje na odległość to trzeba stawiać na uczciwe i dokładne ekipy najlepiej polecane na forum. Jeśli chodzi o plytkarza do kominów to też mi zwleka obecnie ze zrobieniem drugiego komina, ale znaleźć teraz drugiego nie jest łatwo Ale ogólnie budowa idzie do przodu i to mnie cieszy (ale kasy ubywa, a to już mnie smuci ). Pozdrawiam i trzymajcie się Darek ps. ale i są dobre chwile - udało mi się z żoną wygrać w konkursie Rockwoola materiały na ocieplenie elewacji domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 03.08.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 "Mam pytanie-czy planujecie robić rynnę krytą i zamaskowaną deską, tak jak na wizualizacji z Archipelagu? I czy macie może na to już jakiś pomysł?" Super pomysł, ale u mnie chyba już na to za późno. Cały czas wydawało mi się że ta deska powinna byc pod rynną. Wiec chyba już jej nie dam, choć bym chciał. Ale i tak jest ładnie - niedługo dekarze skończą pierwszą połać dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 03.08.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 no to masz szczęście,my dalej w zawieszeniupozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czolgi2 05.08.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Romka! Dzięki za zdjęcia - komin piękny, naprawdę! Prześlę również moje zdjęcia, ponieważ majstry ukończyły swoją misterną pracę - alleluja! Dekarz obecnie jest na etapie montowania rynien, a mój mąż wrócił po miesiącu do domu i szykuje jakieś specjalne mocowania do tej maskownicy z drewna do rynien. Juz jestem spokojniejsza, bo mam Go koło siebie. W przyszłym tygodniu pewnie będziemy już w końcu szlifować elektrykę- zabieramy się za nią od 3 tygodni! Pozdrawiam i życzę owocnych prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 05.08.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Romka, CzołgiPrzyślijcie mi swoje zdjęcia - jestem bardzo ciekaw jakich kształtów nabrały wasze domki. Ja niedługo też wam podeśle swoje. Darek[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 06.08.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 dzięki za zdjecia,psina -śliczności,chyba należy do rasy zaczepno-obronnej komin też już masz wykończony,dach kończysz .....takiej to dobrze,wszystko pięknie wygląda. u nas tylko schody nowe. jak będziesz miała zdjęcia dachu to podeślij,a jak twój luby wymyśli coś z tą maskownicą to podziel się tą wiadomością.jak widzę to i ja i darekn nie wiemy co z nią zrobić dziś rozmawiałam z dekarzem i mówił o konstrukcji z kątowników. facet kładł karpiówkę,widziałam jego dachy,ale niestety jest wolny dopiero w pażdzierniku,a dla nas to za póżno darekn,jak przyjadę do domciu to prześlę ci zdjęcia pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czolgi2 07.08.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Szczęśliwa, ale i w pełni gotowa na wakacje. Śnią już mi się po nocach, a wygląda na to, że będziemy mogli wyjechać tylko na długi weekend. Niestety, albo i stety, z płytkarzami od komina walczyliśmy dłuuugo, ale za to dekarze dają radę na razie bez problemu. O postępach na działce będę Was informować. Romka - na pewno znajdziecie kogoś na dach! Trzymajcie się-Czołgi2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 08.08.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Czołgi - dzięki za zdjęcia, podesłałem ci na emaila moje zdjęcia.Romka - podaj mi swojego emiala to też ci podeślę zdjęcia mojego domku. pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 11.08.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Czołgi,Wysłałem ci dziś zdjęcia, ale otrzymałem wiadomość zwrotną że masz przepełnioną skrzynkę i mój email do ciebie nie dotarł. A napisałem ci taką odpowiedz: "No właśnie nasze domki to jedna rodzinka. A moi dekarze właśnie wczoraj zakończyli 1 stronę dachu. Długo to trwało ale dach był wcześniej skopany i mieli dużo zabawy. Na szczęście są bardzo dokładni.Na budowę pojechała dziś moja żona i mówi że na żywo ten daszek wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciu.Jest super – ja jadę tam za tydzień i już się nie mogę doczekać.Dzisiaj na budowę wchodzi elektryk. Tak więc coś się dzieje nie za szybko ale najważniejsze że do przodu.A to jedno zdjęcie na morze – to widok z mojego dachu tylko w nieco dużym powiększeniu. W linii prostej mam do morza ok. 400 metrów." pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts