Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

przed wczoraj skontaktowaliśmy się z panem od pomiaru okien.jak narazie jesteśmy zadowoleni.przyjechał punktualnie,bez problemu się z nami umówił,no w każdym razie zrobił na nas dobre wrazenie.podobno urzędowski podnosi od września ceny na galuxa.i chcemy zdążyć przed podwyżką

pozdro

• Odpowiedzi 518
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas prace dekarskie również trwają - garaż już obłożony dachówką, w domu pokryty jeden bok, od elewacji ogrodowej płaska część od komina do boku (ta z oknem dachwowym) oraz ułożone bawole oko! Musze powiedzieć, że chłopaki dają radę i jest pięknie - w weekend zrobię zdjęcia i prześlę.

Od przyszłego tygodnia wchodzi elektryk - w końcu prześliśmy przez szkołę gniazdek i lamp - wiele elementów jeszcze nie uzgodnionych na 100%, gdyż furtkę daje nam jeszcze podwieszany sufit. Od przyszłego tygodnia również udaję się na urlop i muszę w końcu zadbać o działkę oraz wyjechać z moim zapracpwanym mężem na kilka dni, coby odpocząć!

Pozdrawiam!

U mnie też prace w toku. Jeszcze ze dwa tygodnie i dekarze skończa dach. Elektryk kończy jutro. Tynki wewnętrzne od poniedziałku. Czyli do przodu.

Jak będziecie przysyłać zdjęcia to pamiętajcie też o mnie

A na poniższej stronce znajdziecie kilka zdjęć mojego domku, żony i pieska.

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/dariusznojak/album?.dir=/6c2e

pozdrawiam

Darek

Dach na ukonczeniu - na kilka dni prace wstrzymane, ponieważ zabrakło kilku elementów. Pozostała do położenia część z bawolim okiem od ogrodu. Przód zrobiony - wygląda bajecznie! Myślę, że w weekend prześlę zdjęcia.

Ponadto walczyliśmy z firmą URZĘDOWSKi i pomiarem bawolich oczek. Przyjechało dwóch panów i w obecności dekarza mieli zmierzyć okna. Pół godziny oglądali otwory i za bardzo nie wiedzieli od czeego zacząć. Mój mąż więcej wskazówek im dawał niz sami byli w stanie powiedzieć. Mało tego - ich lekceważący stosunek tak mnie zdenerwował, że niestety nakrzyczałam na nich, że chyba im się pomyliły relacje: kto tu jest klientem, a kto sprzedającym, tym bardziej, że okna na dół już u nich zamówiliśmy, więc sporo pieniędzy zostawiliśmy. Panowie jednak nie podjęli wyzwania i stwierdzili, że przyjadą za dwa dni, gdy dekarz wyrobi im dół okien. I przyjechali, po małym ich ustawieniu słownym od razu zabrali się do roboty, mało tego mierzyli te okna dokładnie tak jak mąż im wcześniej tłumaczył. Teraz wg szablonu przygotowana zostania siatka, ją przymierzymy jeszcze raz do otworów i dopiero sporządzona zostanie umowa. Nie wiemy jeszcze na ile panowie wycenili okna - o zgrozo, pewnie nam teraz przysolą. Bądźcie z nami. POZDROWIONKA!

Czołgi

trzymaj się na pewno będzie dobrze, a może spróbuj zrobić wycenę okna wole oczka również w innej firmie, zawsze można mieć argument jakby Urzędowski dał za wysoką cenę.

U mnie dekarze skończą pewnie w przyszłym tygodniu. Teraz w środku pracuje też ekipa tynkarzy i też skończą w przyszyłym tygodniu. 3 września jedziemy na budowę i robimy odbiór prac i wypłacamy kasę.

Moje zdjęcią umieszczam teraz na stronce

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/dariusznojak/album?.dir=/6c2e&.src=ph

Właśnie wkleiłem kilka sztuk :lol: zapraszam.

No i czekam na wasze zdjęcia.

pozdrawiam

Darek

Witam wszystkich - po krótkim urlopie wróciliśmy na zakończenie dachu. Dnia 6 września został ukończony. Zdjęcia podeśle na pewno, jednak nie gwarantuję jak szybko, ponieważ nasz aparat na urlopie odmówił posłuszeństwa. Elektryk też kończy w tym tygodniu i od poniedziałku wchodzą z tynkami. No i musimy w końcu zaineresować się drzwiami zew., bo okna już są!

Romka - bawole oka macie też zamówione? Na ile je wycenili, bo u nas na razie cisza.

Czołgi

Dzięki - dostałem twoje zdjęcia i próbowałem wysłać swoje ale dostałem informację zwrotną, że twoja skrzynka jest pełna. Mam w moim albumie na yahoo opcję Share album. Może to zadziała to zaraz prześlę linka.

Ciekawe zwłaszcza jest jedno moje zdjęcie zrobione od sąsiada. Dopiero na nim widać jak dach się wije nad wejściem. Wygląda to trochę dziwnie. Powiedzcie czy się to wam podoba.

Czołgi - a Twój domek wygląda rewelacja. A to duże okno w dachu jest super, aż ci go zazdroszczę (ale pewnie będzie drogie).

pozdrawiam

Darek

u mnie wszystko po staremu :evil: :evil:

dach,ale na razie tylko folię będą kłaść dopiero za tydzień,w połowie pażdziernika będzie robiony dach

właśnie jestem na działce i chyba już 20 min ściągam zdjęcia/nie zrobiłam tego w domu,i terez bluconectem trwa to wieki/

czołgi:niestety nie mam przy sobie wyceny okien,z bólem serca wpłaciliśmy zaliczkę 40%.właśnie mój luby się obudził,i stwierdził że chyba to spakował.........jednak nie mamy,alez urzędowskiego mamy sumę 11.210 i minus od tego upust

pozdro