Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 518
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Dostalismy rzut okna w AutoCad i firma u której zamawialiśmy przeniosła to na karton, karton przymierzalismy do otworu i na tej podstawie będzie wykonane okno. Podstawa okna faktycznie nie jest prosta, lecz podcięta. Niestety nie udzielę Ci wskazówek dokładnych, bo leżę chora od kilku dni, a mąż podpisywał umowę.

Co do dachówki to chyba wysłałam niekompletne zdjęcia tzn. nieskońcczonego dachu. Nic nie dorabialiśmy, te zdjęcia które otrzymaliście to z etapu kiedy nam zabrakło kilku sztuk i dlatego dach był nieskończony. Wyślę Tobie nowe zdjęcia, to może pomoże i coś zauważysz. Pozdrawiam!

no tak,ale teraz jak już mamy wybudowany to już żadnych zmnian w środku nie dokonamy,chociaż zdjęcia czołgi i dachu bardzo nam pomogły,a właściwie nie nam tylko dekarzowi.

czołgi mam następne pytanie:czy na wolim oku będziecie mieli obróbkę blacharską?

jak będzie woda spływać z wolego oka?

czy będziecie jeszcze maskować oko?

pozdro

Witam

Oglądnąłem projekt "Mieszko" i nie mogę się nadziwić że ktoś może coś takiego wybudować.

Ten projekt to prawdziwa "zemsta architekta"

osobiście jak oglądam takie domy do mnie "zęby bolą".

Wiem, o gustach się nie dyskutuje, ale szczerze współczuje tym co zdecydowali sie na takiego cudaka.

To siedzi w polskiej naturze wyróżnić się czymś za wszelką cenę.

Ale czym ??? Ten dom to niestety estetyczna porażka.

PS

Mam tylko cichą nadzieje że nikt nie wybuduje czegoś takiego obok mojego domu :)

Pozdrawiam

i z góry przepraszam "zafascynowanych" Mieszkiem

jeśli o gustach się nie dyskutuje to po co ten tekst? :o

co zrobisz gdy ktoś sobie wybuduję mieszka koło siebie-podetniesz sobie żyły z rozpaczy?,naślesz inspekcje,doniesierz do urzędu? :evil:

wydaje mi się że przesadzasz bo jest dużo gorszych projektów,które nijak mają się do otaczającej nas rzeczywistości/patrz pseudodworki budowane na małej działeczce/

serdeczne pozdrowienia,dużo -dużo wyrozumiałości dla innych :lol:

pozdro

Taaa ...

Trudno w Polsce być innym - jak staniesz w parku i zaczynasz ćwiczyć to się ludziska dziwią i w głowę pukają. Jak otwierasz flachę i używasz co drugie słowo k.... to uchodzi to za normalne zachowanie i nikt nie zwraca na to uwagi.

Jak budujesz szaro i przeciętnie to jest OK. Jak realizujesz swoje marzenia to narażasz się na szykany.

Ja jednak wolę ćwiczyć w parku niż pić wódkę....

p.s. wróciłem po długim szkoleniu, ekipa od ociepleń działa już zrobili około 50% prac. Niedługo za tydzień dwa podzielę się zdjęciami.

Pozdrawiam Gargamelów :lol:

wiesz zamiast mojej wypowiedzi chciałam wstawić zdjęcie mojego gargamela :wink: ,ale niestety nie wyszło mi , a już myślałam że jak wstawię zdjęcie to skutecznie wystraszę co niektórych :lol: :lol:

pozdro

dziś się dowiedzieliśmy,że ponieważ w miedzyczasie zmieniliśmy kolor okien to odbiór będzie koło grudnia :evil: ,no i kicha!!!

czołgi okna piękne,fajnie że też będę miała takie,choć trochę inne,bo nie będziemy mieć szprosów w oknach i w drzwiach tarasowych,okna nad schodami będą stałe no i te owalne też bedzie stałe :p

tak właściwie to już sama nie wiem jaki zamówiliśmy kolor :o :o

już widzimy że w dachu jedną krokiew mamy za krótką,ale da się to zniwelować deską ozdobną,więc myślę że nie będzie tak żle.

najlepiej z nas to ma się darek,ty już będziesz miał cieplutki dach,póżniej płyty i poddasze gotowe!!!!! :lol:

POZDRO DLA WSZYSTKICH!

również dla tych którzy też budują mieszka czy innego gargamela ,a się nie odzywają na forum-podzielcie się uwagami z nami,może inni którzy się zdecydują budować mieszka skorzystają z naszych skromnych uwag.dla mnie były ważne zdjęcia czołgi i jej dachu,darek nas przeskoczył,bo dach miał prawie gotowy :lol: :lol: ,ale za niedługo czeka nas ocieplanie dachu i .......

pozdro

Witam ponownie

Tak sie składa, że ostatnio sporo podróżuje wiem jak sie budują np we:

Francji (elewacja malowana a na dachach siwy łupek szlifowany)

Anglii (elewacja klinkierowa)

Stanach (dachy kryte gontami bitumicznymi brak ogrodzień domy parterowe)

itp itd

ale, ale co tam uderza:

prostota, prostosta prostota i jednolitość

to wprowadza ład architektoniczy czago nie ma w Polsce i w "Mieszku".

Prosto - nie oznacza szaro i przeciętnie

Żałuje, że w Polsce warunki zabudowy pozwalają "poszaleć" inwestorom powodując chaos budowlany.

Zgadzam się jest dużo więcej koszmarnych projektów, przy których zawijasy Mieszka są w normie:).

>jeśli o gustach się nie dyskutuje to po co ten tekst?

bo po to jest forum żeby wyrazić swoją opinię.

>co zrobisz gdy ktoś sobie wybuduję mieszka koło siebie-podetniesz sobie żyły z rozpaczy?,naślesz inspekcje,doniesierz do urzędu?

Założe różowe okulary:)

Pozdrawiam

i życze udanych inwestycji

PS zachęcam do pełnej krytyki projektu który wybrałem

"Horeszko" z firmy Archeton.pl

Wszelkie spokojne i niespokojne uwagi mile widziane

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56751&highlight=horeszko

no cóż....również trochę jezdziłam i owszem były domy tak jak opisujesz ,ale były też domy indywidualne,zaskakujące -takie których ja bym nie wybudowała.owszem mieszko ma specyficzny wygląd,ale nikt z nas budujących go nie ma działki w mieście ,każdy ma dookoła las,a wydaje mi się że właśnie taki dom pasuje bardziej do otoczenia niż inny.jestem

na forum bardzo długo ,od chyba roku jestem zarejestrowana.jakbyś chciał zobaczyć np.zdjęcia mniejszego brata mieszka to powinien być na forum /jak znajdę posta i zdjęcia to dam znać/

w każdym razie dom wpasował sie w otoczenie.

mówisz o stanach,tam tyle stylów ile stanów,poszukaj wątku we wnętrzach.ja osobiście gdybym nie budowała mieszka to napewno byłby to dom o arch.nowoczesnej,tyle tylko że jakby to pasowało do mojego lasu??????

no to narazie pa!!

Romka - domek Musso jest super fajny i jedyny w swoim rodzaju.

Mój domek w sumie gdyby nie kilka wygibusów na dachu i jednej półokrągłej ścianki byłby całkiem prostym domkiem z trzema połaciami dachu. I dlatego uważam, że projekty Mieszko i Gniewko są Gargamelami ale w pozytywnym znaczeniu.

A tak naprawdę to czy domek jest ładny czy nie decydują często detale. Niedobranym kolorem elewacji czy cokołu można zepsuć nawet najpiękniejszy dom.

Koło mnie gdzie obecnie mieszkam jest super fajny domek - taki mały Gargamelek - jednak ma bardzo dobrą formę i wygląda super. Jest otoczony willami, ale dla mnie jest on jednym z najpiękniejszych domków jakie widziałem. Jak będę kiedyś na spacerze w tej okolicy to cyknę zdjęcie i podeślę. Domek ten w cale nie rzuca się w oczy i nie przytłacza jak większość domów / willi, na które obecnie można się natknąć.

pozdrawiam

Darek

Witam po krótkiej przerwie - cieszę się, że prace u was idą pełna parą. Romka - jeśli idzie o obróbkę wolich oczek to coś tam ma być, ale to wie tylko nasz magiczny dekarz, ale przy podstawie okna, bo nie będzie parapetu zew., a u góry chyba nic nie będzie - rynien żadnych nie planujemy.

U nas jeszcze tynkarze ćwiczą, no i w ostatnim czasie brama garażowa została zamontowana. Jak tynkarze skończą, wtedy położymy podłogówkę i będziemy czekać na wole oczka, które mają być w grudniu - na Gwiazdkę. Apropos nie było adnotacji o szczelności.