Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 518
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

my się na razie "bujamy"

dalej na tapecie dach...dach....dach..... 8)

darek dom wygląda super,nabrał "czystego wyglądu",teraz zauważyłam że masz dość wysoki taras,myślałeś o tym co dać na taras,bo on teraz nie pasuje do całości :lol:

tynkowałeś już w środku?

my mamy zamiar od 20.11.,mam nadzieję ,że pogoda nas nie zawiedzie

pozdro

Przepraszam was bardzo, ale w mojej pracy obecnie koszmar. Pracy tyle, że ręcę opadają, zabieram ją oczywiście do domu, siedzę do 22 i dziubię. Dla męża nie mam czasu, więc mam nadzieje że wybaczycie.

U nas wyszli tynkarze - o Victorio - w zeszłym tygodniu - teraz wietrzymy i suszymy. Od przyszłego tygodnia instalator wchodzi ponownie do układania pętli podgłogówki, wieszamy grzejniki i podgrzewamy już. Wolich oczek jeszcze nie ma - otwory obecnie zabite deskami i folią, maja byc w połowie grudnia. Nie wiem, czy coś jeszcze będziemy robić, miało być ocieplanie od zewnątrz, ale nie wiem jak z czasem... W Święto Niepodległości po raz pierwszy myłam okna w nowym domu i zdrapałam naklejki, bo to bardzo ważne. Nie było źle, polecam!

Darek N - naprawdę ocieplenie robi efekt, chatka wygląda czysto i pokazuje swój urok. Pozdrawiam i czekam na info od Was!

Witam,

No i znowu w pracy (byłem na urlopie). Na tym wyjeżdzie było u nas na działce i w domku tak super fajnie że nie chciało się wyjeżdzać. Ogień huczał w podłączonej chwilowo kozie i w ogóle domek w środku choć nie wykończony ma bardzo fajny klimat. Ponadto w piatek nasi wspaniali dekarze zainstalowali nam rynny (jednak wolałbym ich nie mieć, ale cóż jak to powiedział Jarek - nasz dekarz - rynna jest tym dla domu czym rura wydechowa dla samochodu).

No i w tym roku prace w naszym domku juz zakończone. C.d. prac nastąpi w lutym 2006, ale to już przecież wkrótce :D

Z grila jeszcze nie korzystałem, teść coś tam spalał w zewnętrznym kominie. Jeśli chodzi o wysoki taras to chyba tak to zostawimy tylko go czymś ładnie wykończymy. Planujemy nawieźć trochę ziemi, ale nie aż tyle żeby było to bardzo widoczne. Niedługo przyślę nowe zdjęcia.

Czołgi i Romka i inni gargamelowce trzymajcie się i pozdrawiam

Darek

• 2 weeks później...

Witam

proszę o przyjęcie do grupy gargamelów

buduję "ziemowita" podobno starszego brata mieszka, a że nie bardzo widać aby ktoś jeszcze budował ziemowita przyłącze się do was, przecież będziemy mieli prawie te same problemy....

ja na razie mam tylko fundamenty i garaż w stanie surowym ale na wiosnę ruszam pełną parą

pozdrawiam

Witaj MARIO w klubie gargamelowców :D

A gdzie budujesz?

Cześć romka - miło cię słyszeć (czytać). Wiosna już tuż tuż - co prawda to prawda. Już się nie mogę doczekać kiedy znowu w moim domku zaczną wióry lecieć (będzie to gdzieś na koniec stycznia - ocieplenie i zabudowa poddasza, podłogi, sufity podwieszane, elektryki c.d. i coś tam jeszcze).

Ciekawe co tam czołgi wyrabiają?

Pozdrawiam

Darek

muszę wyznać że czołgi ma najlepiej zrobiony dach,ja przez inne wymiary nie mam aż tak tej charakterystycznej lini dachu zrobionej.właśnie przez dodanie tej listwy maskującej chcę to bardziej zaznaczyć,no ale to w przyszłym roku.rynny wykonał/tytan jakiś tam/dekarz,mamy 150/w projekcie chyba 180,ale te powinny starczyć/zdjęcia ci prześlę,tak teraz mi przyszło na myśl,że tymi zdjęciami to mogłabym was zasypać.wyobrażacie sobie co tydzień ok.10 zdjęć,a wakacje na budowie to co było nowego-zdjęcie :lol: :lol:

Nie będę już przepraszać, ale kryzys w pracy trwa... w pracy praca, w domu praca - szlag by trafił.

Nowinki sa takie - ze względu na to, że sprzedajemy segment szeregowca, w którym obecnie mieszkamy z teściami i znalazł sie kupiec, musimy sie wyprowadzić do marca, a co za tym idzie i wprowadzic do Mieszka do marca.

Mamy zakończone tynki i wylane podłogi ostatecznie z podłogówką, powieszone grzejniki i już grzejemy. Jak to wszystko trochę wyschnie, będziemy ocieplać dach i zabudowywać poddasze, gdy przyjadą wole oczka, później sufity podwieszane i szpachlowanie, na podłogi mamy już zakupione deski dębowe, więc może damy radę na wiosnę.

Darku N czekają nas te same prace. Romka - trzymam kciuki za tynki, Mario - dasz radę. Jestem z Wami, choć tak rzadko na forum. Pozdrowionka.

Witam,

Mario - czy to ty chciałeś żeby ci podesłać zdjęcia ze środka domu?

Nie mogę się zebrać do odpalenia domowego kompa. Spróbuje wysłać jeszcze jakieś zdjęcia ze środka najpóźniej w ten czwartek.

romka, czołgi - załóżcie może sobie jakiś album na necie, to zawsze łatwiej udostępnić linka niż ciągle wysyłać nowe zdjęcia. Ja też jestem ciekawy co tam u was słychać na budowie i z chęcią bym sobie pooglądał nowe zdjęcia. Spróbuję też do końca tygodnia trochę uaktualnić moją stronkę.

o albumie myślę od roku ,ale nie umiem się za to zabrać.ponieważ jestem laikiem w sprawach komputerowych żeby coś nowego zrobić muszę mieć totalny spokój,ale jak przy dwójce dzieci to mieć????????

niestety jest jedno złącze na internet a chętnych trzech/mąz też/,moje słoneczka co rusz muszą sprawdzić gadu gadu,no i tak to się ciągle kręci.

pozdro