wrotarianin 02.02.2020 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Znalazłem działkę, która wydaje się bardzo atrakcyjna. Należy jednak do rolnika, który chce ją podzielić i część sprzedać. Łącznie ma ponad 0,5ha powierzchni i grunty klasy IIIa, ale leży przy asfaltowej drodze, przy której jest kilka innych domów w bliskiej odległości i kolejne w budowie. Są wszystkie media. Moje pytanie brzmi. Czy jeśli nie będąc właścicielem złoże wniosek o WZ na część działki, która mnie interesuje i otrzymam je to wtedy można bez problemu działkę podzielić, a następnie wyłączenie gruntów z produkcji rolnej otrzymuje się z automatu po złożeniu wniosku, czy nie koniecznie? Czy są to dwie niezależnie procedury i trudno wyrokować?Skoro inni przy tej drodze odrolnili to oznacza to większą szansę, że też się uda? Jak to zrobić bez nadmiernego ryzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts