Remontuje Sam 02.02.2020 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Witam wszystkich forumowiczów! Kupiłem mieszkanie na parterze kamienicy z 1920 roku. Jest sporo do zrobienia. Elewacja jest z frontu uszkodzona i ściana w piwnicy ma wyraźne ślady świadczące o tym, że wnika w nią wilgoć. Szukam porady jak zabezpieczyć front budynku i schody przed wodą. Zrobiłem parę zdjęć żeby szanownym kolegom i koleżankom pokazać na czym problem polega. Zacznijmy od schodów. Schody są popękane. W pomieszczeniu piwnicznym pod schodami widać plamy wilgoci. Chce je jakoś doraźnie zaizolować żeby zmniejszyć wilgoć w piwnicy i osuszyć mur. Docelowo latem wyłożę schody płytkami. Proszę poradźcie mi jakimi środkami mogę impregnować doraźnie te schody. Ściana frontowa. Ściana ma ubytki tynku. W trakcie deszczu spływająca po ścianie woda trafia wpływa pod elewacje i moczy cegłę. Chce czymś zabezpieczyć te nieszczelności. Co polecacie co nie podda się wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts