Gość 14.08.2002 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Remontuję 70- letni dom drewniany, chcielbym obiC dom sidingiem.Prosze o podpowiedz co pod siding wełna czy styropian Obecnie dom jest obity deskami drewnianymi bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 15.08.2002 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2002 Sidding to Twoja decyzja,ale zastanowiłbym się czy nie lepiej zerwac dechy polożyć wełnę i z powrotem te dechy.Jak mówisz dom ma 70 lat na pewno jest wkomponowany w krajobraz i chyba nie wygląda to najgorzej.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babis 16.08.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Ja bym radziłzerwać dechy, położyć wełne, a dechy wyczyścić i położyć o d nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2002 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Tak jak pisałem deski są stare , zniszczone , częściowo spróchniałe. Przy odbijaniu byłoby prawdopodobnie więcej strat niż korzyści. Siding juz mam . Proszę o radę jaka wełne, (lub ewentulnie styropian)dać pod siding. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.08.2002 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Jak juz zdecydowałeś to trudno.Najlepsza wełna-półtwarda(lepiej się układa),folia tzw.wiatroizolacja,i nieszczęsny sidding.Co do grubości wełny to zalezy jakie to drewno grube.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2002 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 fachowiec od sidingu( robił to w USA) proponował mi samą wełne i twierdzi , ze to wystarczy i zastanawiam się czy można obejść sie bez wiatroizolacji. Nie chciałbym ażeby zrobić hermetycznej puszki z domu z jednej strony , a drugiej , ażeby wełna nie zwilgotniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 28.10.2002 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Pomyśl jeszcze o tym sidingu - żebyś sie potem nie musiał wstydzić. A wiatrouizolacje daj koniecznie- chyba ,że kupisz specjalne płyty sprasowanej wełnby , które n iue przyjmują wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 28.10.2002 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Chyba pan Nitka mówił, że w Stanch KAŻDA wełna ma izolację już na sobie (jedna strona jest powleczona ilzoacją) tylko ine pamiętam czy to była witro- czy paro- -izolacja. I dlatego w Stanach "nie daje" się odddzielnej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts