Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja elektryczna

ls75

Recommended Posts

Wszystkich punktów (gniazd, włączników, oświetleniowa, TV, SAT, tel., komputer, głośniki itp) 221 - po 25 zł

Kabli wyszło prawie 3 km.

Rozdzielnice (2 szt) z wyposażeniem 1.900 zł

(4 różnicówki, przekaźniki bistabilne, bezpieczniki standard ok. 30, ochronnik przepięciowy, wył. główny, lampki kontrolne)

Do tego przewody ekwipotencjalne do metalowych elementów w "mokrych" pomieszceniach: kocioł, stelaże w łazienkach, do pralni.

Całość zamknęła się w 11 KZŁ. :o

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...

Włodek W Ja bujam się z elektrykiem 3 miesiąc !!!! :evil:

O zgrozo moi chłopcy zapłacili mu juz większą część za robociznę :evil:

Teraz nie ma go juz 3 dzień. Najchetniej kopnełabym go w d...

Powiedzcie jakie formalności "papierowe" elektryk musi załatwić- bo z resztą sobie poradzę, ale on nie zrobił ani projektu przyłacza ani instalacji, a ja nie wiem jakie będą konsekwencje tego kopnięcia - bardziej bolesne dla mnie czy dla niego??

Co w papierologi powinnam miec zrobione? czego od partacza wymagać? :(

Wspołczuje wszystkim budujacym sie ze maja takie"szczescie " i trafiaja na takich wykonawców. Sam jestem z zawodu instalatorem a z wyksztalcenia elektrykiem i jak czytam te wszystkie posty w ktorych sa takie problemy z tymi "fachowcami" to zastanawiam sie czy juz obecnie nie ma dokladnych i rzetelnych elektryków???? Wyznaje dewize instalacja wykonywana u klienta robi sie tak jak we wlasnym domu !!!

anekri

Zmień elektryka lub obiecaj mu, że jeszcze będzie miał ogród do oświetlenia , lampiony na dachu, podgrzewane schody i podjazd itp.. 8) .Może da sie złapać :wink: . W nagrodę zrezygnujesz z niego, jak zrobi to ,za co otrzymał kasę.Materiał sama kupuj Znależć nowego znaczy drożej.,ale czasem warto .Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony z decyzji :p Nie wolno płacić z góry za prace budowlane 8)

8) Pozdr. :D

Wspołczuje wszystkim budujacym sie ze maja takie"szczescie " i trafiaja na takich wykonawców. Sam jestem z zawodu instalatorem a z wyksztalcenia elektrykiem i jak czytam te wszystkie posty w ktorych sa takie problemy z tymi "fachowcami" to zastanawiam sie czy juz obecnie nie ma dokladnych i rzetelnych elektryków???? Wyznaje dewize instalacja wykonywana u klienta robi sie tak jak we wlasnym domu !!!

Doradz mi proszę jako fachowiec- co z papierów powinien ten mój elektryk od siedmiu boleści załatwić- bo jak sobie pójdzie to nie wiem na czym stoję ...

anekri

Zmień elektryka lub obiecaj mu, że jeszcze będzie miał ogród do oświetlenia , lampiony na dachu, podgrzewane schody i podjazd itp.. 8) .Może da sie złapać :wink: . W nagrodę zrezygnujesz z niego, jak zrobi to ,za co otrzymał kasę.Materiał sama kupuj Znależć nowego znaczy drożej.,ale czasem warto .Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony z decyzji :p Nie wolno płacić z góry za prace budowlane 8)

8) Pozdr. :D

właśnie chciałam tak zrobić :wink: - wydębić ile się da i pogonić gada :evil:

ale nie wiem co dalej bo puszki sami zrobimy i podłączymy, ale co z odbiorem w ZE i przy odbiorze domu? nie potrzebuję jakichś papierów od niego??