nurni 07.01.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Wszystkich punktów (gniazd, włączników, oświetleniowa, TV, SAT, tel., komputer, głośniki itp) 221 - po 25 zł Kabli wyszło prawie 3 km. Rozdzielnice (2 szt) z wyposażeniem 1.900 zł (4 różnicówki, przekaźniki bistabilne, bezpieczniki standard ok. 30, ochronnik przepięciowy, wył. główny, lampki kontrolne) Do tego przewody ekwipotencjalne do metalowych elementów w "mokrych" pomieszceniach: kocioł, stelaże w łazienkach, do pralni. Całość zamknęła się w 11 KZŁ. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 07.01.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 My będziemy płacić rycząłtowo 1200 zl za robociznę niezależnie od liczby punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 07.01.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 My będziemy płacić rycząłtowo 1200 zl za robociznę niezależnie od liczby punktów. Znaczy 80 pkt = 1.200 zł 250 pkt = 1.200 zł Jeśli dobrze zrozumiałem to baaardzo dobra oferta. A jak z jakością prac? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 08.01.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Nurni, dobrze zrozumiałeś. Jeśli chodzi natomiast o jakość prac, to jest to elektryk sprzwdzony przez wielu naszych znajomych. A jak będzie u nas, to się dopiero okaże. Dodam tylko że dom mamy dosyć spory (240m2) tak więc tych punktów się zbierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 08.01.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 W takim razie oferta jest pierwszorzędna. Gdybym nie był już "po" to bym im fundnął stancję i niech robią. Pozdrawiam PS. Daj oficjalne namiary na Forum to będą mieli co robić do końca życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 08.01.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Nurni, jeśli będę zadowolona z ich pracy, to na pewno ich polecę na forum. Na razie wolę nie zapeszać w myśl zasady "nie chwal dnia przed zachodem słońca". Wiele razy już przecież bywało tak, że fachowcy z polecenia okazywali się niekompetentni. Mam nadzieję, że nas to ominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 17.01.2005 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Mantra, jeśli się sprawdzą i będą mieli ochotę pod koniec lata popracować pod Warszawą - daj znać Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 21.04.2005 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Dobry fachowiec nie szuka roboty to za nim latają Ja swojego bym nie polecał,żeby minie kto potem ganiał Miałem prawdziwą ,,Przygodę " z ,,panem"-,,elektrykiem " Faktury do dziś nie mam Boże chroń nas przed takimi ,,fachowcami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.09.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Odświeżam post ku przestrodze .Wystarczy ze ja miałem ,,przygodę" z elektrykiem,. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 30.09.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ja rowniez placilem ryczaltem za caly dom i wszystkie instalacje (elektryczna, alarmowa, domofonowa, telefoniczna , komputerowa, zewnetrzna, roletowa) 3 tys. Bez roznicy gdzie i ile chce miec gniazdka. A bylo tego sporo dom 200m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 30.09.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Włodek W Ja bujam się z elektrykiem 3 miesiąc !!!! O zgrozo moi chłopcy zapłacili mu juz większą część za robociznę Teraz nie ma go juz 3 dzień. Najchetniej kopnełabym go w d... Powiedzcie jakie formalności "papierowe" elektryk musi załatwić- bo z resztą sobie poradzę, ale on nie zrobił ani projektu przyłacza ani instalacji, a ja nie wiem jakie będą konsekwencje tego kopnięcia - bardziej bolesne dla mnie czy dla niego?? Co w papierologi powinnam miec zrobione? czego od partacza wymagać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudini 30.09.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Wspołczuje wszystkim budujacym sie ze maja takie"szczescie " i trafiaja na takich wykonawców. Sam jestem z zawodu instalatorem a z wyksztalcenia elektrykiem i jak czytam te wszystkie posty w ktorych sa takie problemy z tymi "fachowcami" to zastanawiam sie czy juz obecnie nie ma dokladnych i rzetelnych elektryków???? Wyznaje dewize instalacja wykonywana u klienta robi sie tak jak we wlasnym domu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 30.09.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 anekri Zmień elektryka lub obiecaj mu, że jeszcze będzie miał ogród do oświetlenia , lampiony na dachu, podgrzewane schody i podjazd itp.. .Może da sie złapać . W nagrodę zrezygnujesz z niego, jak zrobi to ,za co otrzymał kasę.Materiał sama kupuj Znależć nowego znaczy drożej.,ale czasem warto .Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony z decyzji Nie wolno płacić z góry za prace budowlane Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 30.09.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 hudini Gdyby każdy wykonywał pracę jak ty opisujesz na forum .budowa była by bez stresów .Pomarzyć ., Wierze Ci, bo wykonuję prace tak samo jak ty. Jak dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 01.10.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Wspołczuje wszystkim budujacym sie ze maja takie"szczescie " i trafiaja na takich wykonawców. Sam jestem z zawodu instalatorem a z wyksztalcenia elektrykiem i jak czytam te wszystkie posty w ktorych sa takie problemy z tymi "fachowcami" to zastanawiam sie czy juz obecnie nie ma dokladnych i rzetelnych elektryków???? Wyznaje dewize instalacja wykonywana u klienta robi sie tak jak we wlasnym domu !!! Doradz mi proszę jako fachowiec- co z papierów powinien ten mój elektryk od siedmiu boleści załatwić- bo jak sobie pójdzie to nie wiem na czym stoję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 01.10.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 anekri Zmień elektryka lub obiecaj mu, że jeszcze będzie miał ogród do oświetlenia , lampiony na dachu, podgrzewane schody i podjazd itp.. .Może da sie złapać . W nagrodę zrezygnujesz z niego, jak zrobi to ,za co otrzymał kasę.Materiał sama kupuj Znależć nowego znaczy drożej.,ale czasem warto .Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony z decyzji Nie wolno płacić z góry za prace budowlane Pozdr. właśnie chciałam tak zrobić - wydębić ile się da i pogonić gada ale nie wiem co dalej bo puszki sami zrobimy i podłączymy, ale co z odbiorem w ZE i przy odbiorze domu? nie potrzebuję jakichś papierów od niego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 01.10.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 witam:)Do zgłoszenia w ZE gotowości przyłączenia instalacji potrzebny jest podpisany wniosek oraz pomiary izolacji wykonane przez elektryka, tego lub innego oraz Inwestora.Przyładowy wniosek w moim ZE tak wygląda http://www.ze.tarnow.pl/static/internet/wnioski/modb.doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 01.10.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 ok czyli pomiary dzięki a projekt przyłacza albo projekt instalacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 01.10.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 witam:)Przyłącze czyli odcinek od sieci dostawcy do granicy eksploatacji to działka energetyki.Instalacja wewnętrzna do 15 kW mocy przyłączeniowej (w moim ZE) nie wymaga uzgodnionego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 01.10.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 dzięki za wyjaśnienia - bo miałam pewne obawyczyli muszę zrobić pomiary i mogę składać wniosek do ZE - a czy ZE sam może takie pomiary wykonać i ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts