Włodek W. 15.09.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 15.11.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Póltora roku upłynęło - pamiętliwy jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotkowo 19.11.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 2100 - za domek 92 m2 (4 pokoje,2 łazienki, kotłownia, kuchnia)+oswietlenie na tarasie i lampy (fotokom.) na każdym rogu chatki, + wyprowadzenie osobnej rozdzielni do garażu. A w tym jeszcze "przeniesienie" prądu ze skrzynki budowlanej do domu łacznie z wykopem i ułozeniem kabla). Przewody na scianach bruzdowane (elektryczne, antenowe, tel./alarm). Alarm - montaż i uruchomienie 400 zł(7 czujek, dwa szyfratory, syrena na kominie) do tego koszt materiałów. Lokalizacja k. Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 24.12.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 To niewiele zapłaciłeś ja montując teraz elektrykę za rozdzielnię z wyposażeniem (2 różnicówki, przepięciówka, kontrola faz i 10 bezpieczników nadprądowych zapłaciłem za towar około 1700 zł po rabatach dla instalatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 28.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 remx Jak byś miał noce nie przespane też byś pamietał Do dzis wychodzą ,,kwiatki" Kinkiety miały byc symetrycznie jest 30cm różnicy itd. dużo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 01.03.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 A jakie są teraz stawki za punkt elektryczny w okolicach w-wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlozak 04.03.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 witam,ja biore 35 zł. za punkt z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 07.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 remx Jak byś miał noce nie przespane też byś pamietał Do dzis wychodzą ,,kwiatki" Kinkiety miały byc symetrycznie jest 30cm różnicy itd. dużo tego Czas łagodzi rany. Nie pokój spłynie na ciebie. Idź i nie pamiętaj więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 17.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 remx Do dziś odcinam i przekładam gniazda i nie potrzebne wypusty za które zapłaciłem A miało być dobrze Zapomnę jak już przestanę odcinać zbędne punkty Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 22.07.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 no właśnie, ile teraz płacicie za instalacjię elektryczną, nam elektryk mówi 13 tys. z materiałem za całość bez względu na ilość tzw punktów, bezpuszkowo, w peszlach, dom 200m2(w tym garaż); cena obejmuje oswietlenie, gniazdka, tv,telefon,internet, domofon, kino domowe, alarm, rozdzielnica, biały montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 04.08.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Cena do przyjecia . Zrób w domu dużo gniazdek i jeszcze trochę .Przydadza sie .,lub zasłonisz szafką Będzie w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 06.08.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 we wrocku 50 dych z materiałem za punkt. + - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 07.08.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 pawlozakpoproszę o namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anchela77 18.08.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 U mnie właśnie zakończono w zeszłym tygodniu całą elektrykę. Dom ma ponad 200 m kwadratowych. Przyjechała do mnie 4 osobowa ekipa, spali w domu na styropianie, w trzy dni okablowali mi cały dom (wszelkie gniazdka, alarm, linia telefoniczna). Brali za każdy dzień po 200 zł na głowę, czyli za trzy dni wyszło mnie to 2400 zł.. Uważam, że to dość tanio jak za robociznę, z materiałem chyba całość wyszła ok. 5.000 tys zł. (robocina i materiał) - nie podliczałam jeszcze. Ekipa przyjechała do mnie na śląsk - z woj. świętokrzyskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 18.08.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 witam Ma się rozumieć, że 2400 +22% VAT czyli 2928 zł. Dobrze myślę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anchela77 19.08.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Ma się rozumieć, że 2400 +22% VAT czyli 2928 zł. Dobrze myślę?? Źle myślisz Zapłaciłam 2400 zł - bo za robociznę było płatne z "ręki do ręki" Beż żadnych rachunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 19.08.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 To gwarancji pewnie też nie zostawili?. Swoją drogą to ryzykowna forma rozliczania się za dniówki bo jeśli było by wygodniej im trochę spać to mogli by zadomowić się trochę na dłużej np na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anchela77 20.08.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Oni zawsze śpią na budowach w takich właśnie warunkach. Poza tym zanim poznali warunki noclegowe to obejrzeli dom i powiedzieli, że właśnie 3 dni im starczą na okablowanie domu. Co do gwarancji to nie wiem po co mi, przyjechali z rejonu energet. posprawdzali czy tamci wszystko dobrze zainstalowali i rejon mnie podpiął. Więc elektryka zrobiona wzorcowo. Nie wiem czemu ale wyczuwam, że chcesz mi udowodnić, że miałam kiepską ekipę. Może się mylę. Ale ja sama dostałam na nią namiary od kogoś i konsultowałam sie z ludźmi u których oni też pracowali i każdy ich bardzo zachwalał. Ja czynię więc to samo. Widać, że chłopy się znają na tym co robią, a robią to aby sobie dorobić do pensji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 20.08.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Nie twierdzę ,że są źli. Oni są jak chinczyki. Zaleają rynek tanizną i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 21.08.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Co do gwarancji to nie wiem po co mi, przyjechali z rejonu energet. posprawdzali czy tamci wszystko dobrze zainstalowali i rejon mnie podpiął. Więc elektryka zrobiona wzorcowo. Nie wiem czemu ale wyczuwam, że chcesz mi udowodnić, że miałam kiepską ekipę. Może się mylę. Dopytam tylko czy otrzymałaś od nich protokoły z pomiarów izolacji, protokoły z pomiarów szeroko rozumianej ochrony od porażeń, protokoły badania wyłączników RCD, protokoły z pomiarów połączeń wyrównawczych, protokół z pomiarów rezystancji uziemienia?? Czy otrzymałaś oświadczenie o ciągłości przewodu PE?? I wreszcie czy otrzymałaś oświadczenie, że instalacja została wykonana zgodnie z projektem, obowiązującymi przepisami i normami i że nadaje się do eksploatacji?? Widać, że chłopy się znają na tym co robią, a robią to aby sobie dorobić do pensji. Dorobić do pensji?? A co to za forma prowadzenia działalności gospodarczej?? Osobiści enie znam takowej. Słowem robota na czarno, pez podatków. A jak napisał Marcin krecia dla legalnie działających firm. Powiem więcej, złodziejska bo poniekąd okradli również mnie nie płacąc podatków. Może Ci się to nie podobać ale taka jest prawda. Aha, forum pewnie czytają funkcjonariusze aparatu skarbowego oraz CBA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts