mik37 06.02.2020 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Mam lg 12 i cały czas mam wlączony tryb cichy bo jak leci na pełnej mocy i obciążeniu to jest bardzo głośna . Ale pompę mam przewymiarowaną więc spokojnie da radę przy ograniczonej mocy w trybie cichym . Zamiast 12 mam pewnie ok 9 kw mocy czyli w zasadzie wyszedł z tego taki pseudo tcap i to całkiem cichy. Pompa musiała być duża czyli mocniejsza bo mieszkam na wilgotnym terenie i jednostka jednowentylatorowa którą miałem wcześniej w ciągu pół godziny była zaszroniona a cop spadał do 1. Tak więc w moim przypadku teoria że nie warto przewymiarować pompy nie sprawdziłąby się na pewno.A wracając do głośności to warto odizolować jakimiś podkładkami gumowymi jednostkę wewnętrzną (!) od sciany. Inaczej te wszystkie drgania przejdą na konstrukcje domu i pompę będzie słychać dosłownie wszędzie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 06.02.2020 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Ja mam panasonica wersję F 9 kw 1 faza . Mam tam niby opcje cichej pracy . Ciekawe jak w tym sie to sprawuje , muszę wytestować jak wrócę . A ktoś już to zrobił w takiej PC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts