karpusx 03.02.2020 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Dzień dobry, Nabyliśmy zabytkowy pałac wraz z parkiem. Obiekt jest wpisany do krajowego rejestru zabytków. Nie chcemy tam robić kolejnego spa, hotelu czy innej działalności gospodarczej. Chodzi raczej o rewitalizację tego miejsca z poszanowaniem dla materii historycznej. Oto nasz fanpage https://www.facebook.com/pg/Zesp%C3%B3%C5%82-Pa%C5%82acowo-Parkowy-W-Kijewie-Szlacheckim-106291694220323/posts/?ref=page_internal Drobniejsze prace techniczno-infrastrukturalne realizuję samemu, tzn. własnymi rękoma lub po prostu własnym budżetem. A spokojnie mogła być eska. Ostatnio udało się uruchomić, z pomocą forumowego kolegi samsu, centralne ogrzewanie, więcej informacji o tym w sąsiednich wątkach. Jest tam też opis zarysu koncepcji docelowego CO. Obecnie uruchomiłem kocioł który ma ze 100KW lub licho wie ile. Będzie on służyć do szybkiego podnoszenia temperatury w trakcie mojej obecności na obiekcie. Równolegle musi jednak działać nowszy kocioł z podajnikiem. Chodzi o utrzymywanie w obiekcie stałej temperatury nie niższej niż 5C w kolejnych sezonach. Chodzi o ochronę tkanki historycznej. I tutaj mam pytanie: czy komuś z Szanownych Forumowiczów zalega gdzieś kociołek z podajnikiem na ekogorszek? Mógłbym przytulić za jakieś symboliczne pieniądze. Moc nie powinna być mniejsza niż 35KW. Jeśli komuś pytanie wydaje się dziwne, to proponuję spojrzeć z innej strony na kwestie posiadania Czy faktycznie nieruchomości posiadamy? Czy raczej one posiadają nas? Wszak wielu tam było, którym się wydawało że to posiadają i już ich nie ma. Ktoś mówi do mnie: piękna inwestycja. Poprawiam go wtedy: nie inwestycja, to jest koszt. Chodzi o to, żeby to miejsce wzrastało, znudził mi się netflix. Mogących i rozumiejących, zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam, karpusx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.02.2020 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Podziwiam i kibicuję. Dla mnie mega sprawa i super klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 04.02.2020 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Ja również trzymam kciuki. Super sprawa. Wytrwałości życzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 04.02.2020 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Wespół zespół – również za jestem - ale by po próżnicy nie pisać – ideę tą trza szerzej rozpropagować – nie wiem jak na na forum elektrody z tym jest ale na Info-Ogrzewanie mają : https://forum.info-ogrzewanie.pl/forum/16-og%C5%82oszenia-drobne/ - więc i jak by o tym u nich napisać – by nie zaszkodziło chyba – tak czy siak ogłoszenia przejrzeć warto. Ps. Zamka od tych drzwi do których klucza nie ma - wytrychem się nie da otworzyć. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karpusx 04.02.2020 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Ja w ogóle nie uznaję, że się czegoś nie da. Ale takie przyjemnostki jak szwendanie się po domu i zabawy w stare zamki drzwiowe, to czysta przyjemność, na jakiś porządny łikend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts