marcin225 04.02.2020 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Ktoś może niedawno robił ogrodzenie z pustaków typu Joniec? Jak to kształtuje się cenowo ?, głównie chodzi mi o elementy betonowe: fundament, słupki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fat_Fabio 05.02.2020 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Mam podmurówkę wykonaną z bloczków Joniec Beskid. Kupione w LM, ceny wszystkich elementów sprawdzisz sobie na ich stronie. https://www.leroymerlin.pl/ogrodzenia-i-bramy/ogrodzenia-metalowe-systemowe/ogrodzenia-betonowe-podmurowki-lupane,a2151.html Mam model Beskid. Jakość taka sobie, na zdjęciach wygląda ładniej Ale to tylko podmurówka pod ogrodzenie ze stali/panelowe (nie chciałem dawać zwykłej systemowej podmurówki, tylko coś bardziej solidnego). Gdybym miał robić słupki z tego, pewnie wybrałbym jakiś ładniejszy = droższy model. Fundament - ile wykasuje wykonawca, tyle zapłacisz Chyba, że będziesz robić sam. U mnie sam materiał fundamentu wyszedł ok. 2000 zł (beton, trochę stali, beton na wypełnienie bloczków, jakieś kleje itp). Do tego godzina koparki i robocizna majstrów murarzy. Ogólnie ogrodzenie frontowe to ch*jowy temat, pod względem finansowym oczywiście. Można na tym nieźle popłynąć jak sobie człowiek powymyśla jakieś cuda wianki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 06.02.2020 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 No sprawdzić ceny materiału to umiem, bardziej mnie interesowało czy ktoś zlecał firmie na "gotowo" i ma cenę za 1mb np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts