tomkowz 08.10.2020 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Początek już jest Pod oknem murujesz z pełnego bloczka, a na jakiej wysokości będziesz miał podłogę na gotowo i na czym planujesz osadzić okno? U siebie nie będę murował pierwszej warstwy pod oknem raczej, ewentualnie z bloczka 8 cm bo przyjdzie 10 cm styropianu, 8 cm wylewki i ok 2 cm. gotowej podłogi, a okna planowałem osadzić na belce purenitowej czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 08.10.2020 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 (edytowane) Okno planuję osadzać na bloczkach, najwyżej bloczek trochę dotnę jak będzie za wysoko, wszystko wyjdzie w praniu:), na razie się nad tym dokładnie nie zastanawiałem Edytowane 8 Października 2020 przez keldorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 09.10.2020 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Mam pytanie odnośnie burt z płyty fundamentowej, jak należy je zabezpieczyć tylko klej i siatka czy daje się coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 12.10.2020 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Aktualny postęp murowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 16.10.2020 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Nowy postęp, niestety pogody teraz takie że ciężko coś porobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 22.10.2020 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 kolejna aktualizacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 02.11.2020 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 W sobotę skończyłem murować także wrzucam kolejną aktualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 02.11.2020 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Teraz trzeba się zabrać za szałowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 02.11.2020 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Czy ktoś może doradzić coś w kwestii dachówek, chcieliśmy płaskie i tu właśnie pytanie czy cementowe czy ceramiczne, dużo ludzi mówi że z cementowych schodzi farba i tak się zastanawiam czy lepiej dopłacić do ceramicznej czy się to nie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 02.11.2020 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Czym wykańczałeś ten mur? Z czego to do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 02.11.2020 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Chodzi ci o ostatnią warstwę ? , jeśli tak to jest bloczek betonu komórkowego tylko szary a nie biały ponieważ nie mieli w hurtowni, o wysokości 8cm, robiłem tak ponieważ mam okna do wysokości wieńca czyli nadproże z okna jest w wieńcu, i musiałem mieć mur wysoki dokładnie jak w projekcie i akurat po ostatniej warstwie zostało 8cm:), jakbym zrobił wyżej to później o tyle wyższe musiałbym mieć okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 02.11.2020 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 U nas dachówka betonowa płaska (Braas Tegalit) i nie ma problemu z kolorem - sąsiedzi też nie mają takiego problemu.Tutaj warto zwrócić uwagę na jakośc, Braas jest w miarę równy ale niektórzy mają łódki i banany co strasznie się rzuca w oczy przy płaskiej dachówce tego wymiaru.Dopłata do ceramiki to też nie mały pieniądz (rozważaliśmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 13.11.2020 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Wczoraj zalałem wieńce , roboty z szałowaniem było bardzo dużo ale parę dni wolnego i jakoś się udało zrobić w dość szybkim czasie z racji napiętych terminów. Wrzucam zdjęcia z postępu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 13.11.2020 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 15.11.2020 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Jeśli będziesz wibrować to nie oszczędzaj na szalowaniu słupów dodatkowe listwy z kontrłat robią robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 15.11.2020 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Aktualny postęp z murowania ścian: [ATTACH=CONFIG]448885[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]448886[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]448887[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]448888[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]448889[/ATTACH] Jaki jest sens murowania ścian na warstwie folii czy papy? Oczywiście mówię o twojej płycie. Płyta jest odizolowana - owszem nie grzewcza - ale jednak. Ta folia czy papa ma jakiekolwiek uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 16.11.2020 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Powiem szczerze że nie wiem, widziałem że często przy płytach nie dają tej papy ale wujek który mi pomagał przy murowaniu uparł się że ma być, całe życie budował domu obiekty przemysłowe itp, na płytach oraz fundamentach zwykłych, i stwierdził że ma być to się nie wadziłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 25.11.2020 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Aktualizacja ze szczytówek: Dziś mają mi montować wiązary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 25.11.2020 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Czyli pokryjesz do końca roku?Po co te lane słupy betonowe na szczytówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keldorn 26.11.2020 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Tak, chce pokryć w tym roku jeszcze, udało mi się dorwać nie drogą dachówkę ceramiczna Creation Magnum, chciałem na początku cementową ale jak zobaczyłem wygląd to zrezygnowałem a cena wcale nie była dużo niższa. Miałem w projekcie wieniec skośny co w przypadku wykonania we własnym zakresie jest problematyczne, dość mała ilość betonu przy czym pewnie ciężko zamówić taka małą ilość pompą żeby się opłacało dodatkowo strasznie źle się betonuje taki wieniec o taki kącie beton zjeżdża itp, dlatego chciałem tego uniknąć, kierownik w takim wypadku zaproponował słup pionowy i co drugą spoinę poziomą pręty Fi6 na całej długości muru. Poniżej parę zdjęć z montażu wiązarów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts