dziora 06.02.2020 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Witam. Mam poddasze nieużytkowe. Che je docieplić, by zrobić na nim sobie miejsce do majsterkowania. Dach ma pełne deskowanie i papę. Ale widzę jedne problem. Powinienem położyć wełnę pomiędzy krokwie i pozostawić przerwę miedzy deskami a wełną. I to jest ok, ale widzę ze w obecnej sytuacji przy ścianie kolankowej nie ma możliwości by powietrze wentylowało pozostawiona przestrzeń pomiędzy deskami a wełna. Jest tam docieplone styropianem od zewnętrznej strony ścian. I nie wiem co zrobić. Bo w ta szczelinę powinno tam wpadać powietrze z zewnątrz i wylatywać w szczycie. Dołączam fote. Nie wiem czy wyciąć ten styropian , czy jak? Chce położyć folie pomiędzy krokwiami by zrobić 2 cm szczeliny potem wełna 15 ( krokiew ma 17cm) i na całość jeszcze wełnę 10 lub 15. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 11.02.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Będzie trzeba wyciąć ten styropian gdyż w przeciwnym wypadku jak tego nie zrobisz para wodna będzie wykraplała się na deskach . Konieczne jest zwentylowanie tej przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts