Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

blat pod zlew w łazience

anzelm

Recommended Posts

Witam.

Czy ktoś z Państwa mógłby mi doradzić w sprawie blatu pod zlew wpuszczany?

Jestem w trakcie wykończenia domu. W łazienkach wejdą blaty 80x50 cm

Chciałbym zastosować umywalkę w puszczana w blat. Czy ktoś z Państwa mógłby doradzić w sprawie materiału z jakiego maja być wykonane blaty?

Blaty mają być wolno wiszące bez szafek. Rozpatrywałem temat konglomeratu ale koszt takiego blatu z wycięciem pod zlew to jakaś abstrakcja cenowa.

Pozdrawiam.

Witam.

potrzebuje czegoś co nie trzeba wymieniać po 2 cz 3 latach.

Łazienki będą mocno użytkowane bo wraz z pokojami będą wynajmowane na sezon letni.

Rozpatrywałem konglomerat. Jednak jak się dowiedziałem że koszt to 500 zł netto za m2 + 300 zł za wycięcie otworu to mnie przygniotło trochę

Nie chciałbym wydawać na taki blat wiecej niż 100-150 zł z wycietym otworem bo jeszcze dojdzie mi koszt umywalki, zamocowania na stelażu ..którego równiez jeszcze nie mam

W tej cenie to tylko z płyty z marketu, np. https://www.leroymerlin.pl/meble-lazienkowe/zestawy-i-elementy-mebli-lazienkowych/serie-mebli-lazienkowych/blat-lazienkowy-torino-deftrans,p422811,l529.html

• 5 months później...
Nie ma co oszczędzać, bo za chwilę będzie trzeba wymieniać i koszt zrobi się podwójny. Na pewno nie rób blatu z drewna. Drewno szybko łapie przebarwienia od rozlanych kosmetyków, kremów, rdzy (np. gdy woda dostanie sie pod metalowy pojemnik od żelu do golenia lub lakieru...). Mam taki blat z desek Merbau w jednej z łazienek i nie powtórzyłbym tego. W drugiej łazience mam blat granitowy i to rozwiązanie polecam: żadnych śladów. Swój blat granitowy robiłem kilka lat temu w firmie :spam:. Mieli naprawdę duży wybór kolorów i bez problemu docięli mi nietypowy kształt blatu. Edytowane przez Greengaz

• 3 weeks później...