D.Czudek 06.02.2020 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Proszę o pomoc, mam do przewodu 3 żyły podłonczony halogen a chce połonczyć AUTOMAT ZMIERZCHOWY HERMETYCZNY AWZ a nie wiem jak czy potrzebne będą 2 przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.02.2020 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 podłączony i podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 06.02.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Proszę o pomoc, mam do przewodu 3 żyły podłonczony halogen a chce połonczyć AUTOMAT ZMIERZCHOWY HERMETYCZNY AWZ a nie wiem jak czy potrzebne będą 2 przewody? Będzie potrzebny elektryk, ani chybi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.02.2020 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Musisz podłączyć zgodnie ze schematem na rysunku. Obecnie masz podłączone tak, że do lampy podłączony jest jeden przewód Neutralny, jeden przewód Fazowy i ochronny (zapewne do obudowy). Automat zmierzchowy musisz zasilić tzn : podłączyć do niego przewód Fazowy i Przewód Neutralny Do tego samego przewodu Neutralnego podłączasz również lampę(jedna żyła) Druga natomiast która była podłączona wcześniej do przewodu Fazowego lampy(odpinasz i podłączasz do zasilania automatu -przewód brązowy) W miejsce odpiętego z lampy przewodu fazowego zasilania podłączasz przewód z wyjścia automatu P (kolor przewodu czarny). Jeśli Lampa miała wyłącznik którym mogłeś sterować lampą, automat będzie działał gdy będzie on włączony w innym przypadku zarówno automat jak i sama lampa działać nie będą. Na podstawie tego nie musisz wymieniać przewodu którym obecnie podłączona jest lampa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts