Kons18 07.02.2020 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 (edytowane) Witam.Zabrałem się za ocieplanie poddasza.Czy dobrym pomysłem będzie ocieplenie skosów od samej murłaty aż do szczytów oraz ocieplenie przedścianki która dopiero powstanie i będzie mieć wysokość 130 cm.Chciałbym tak zrobić zamiast kłaść wełnę na posadzce za przedścianką.Jak wykonać paroizolację w przedściance ?Czy wystarczy od strony mieszkalnej ?Chcę zamknąć tam wełnę od strony mieszkalnej płytami g-k a od strony murłaty płytami OSB. Edytowane 7 Lutego 2020 przez Kons18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 11.02.2020 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) Przy izolacji części poziomej stropu będziesz miał mniejsza powierzchnię kubatury części ogrzewanej budynku, inaczej mówiąc nie będziesz dogrzewał niepotrzebnie części stryszku miedzy dachem a ścianką kolankową. Co do paroizolacji to załączam zdjęcie poglądowe podobnego rozwiązania Edytowane 11 Lutego 2020 przez Tomek W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kons18 16.02.2020 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Dzęekuję za odzew.Zdjęcie przedstawia dokładnie moją sytuację z przedścianką.Czyli tak jak myślałem będę kładł paroizolację od strony pomieszczenia.Zastanawiam się co dać z drugiej strony przedścianki aby wełna się trzymała ?Myślałem o foli paroprzepuszczalnej.Czy to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 18.02.2020 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Dzęekuję za odzew.Zdjęcie przedstawia dokładnie moją sytuację z przedścianką.Czyli tak jak myślałem będę kładł paroizolację od strony pomieszczenia.Zastanawiam się co dać z drugiej strony przedścianki aby wełna się trzymała ?Myślałem o foli paroprzepuszczalnej.Czy to dobry pomysł ? Jak najbardziej w tym wypadku folia paroprzepuszczalna może być zastosowana. NAjlepiej gdy parametr Sd takiej foli wynosiłby 0,02-0,06m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts