fantomek24 07.02.2020 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Zalaczam zdjęcie przebicie na fi 40 dla przejścia lączenia klimatyzacji. Przebicie pod widocznym balkonem. Konkretne pytanie, dzięki Czy są przeciwskazania i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.02.2020 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Pod balkonem to raczej nadproże a nie wieniec. Można wykonać otwór fi40, pamiętając aby nie wycinać zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 07.02.2020 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Jajmar dzięki za radę, nie wiem jak to sie nazywa dokladnie. Zobacz proszęna zdjecie i jak widzisz okno balkonowe na dole to odwiert byłby nad nim gdzies w połowie wysokości do balkonu. Czyli można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.02.2020 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 (edytowane) Daj zdjęcie w normalnej skali (znaczy w większej skali) Edytowane 7 Lutego 2020 przez d7d edycja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 07.02.2020 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 W załączeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vorionek 07.02.2020 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Tak jak napisał jajmar możesz wiercić, tylko trzeba uważać na zbrojenie podłużne nadproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.02.2020 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Poniżej górnego zbrojenia podłużnego czyli pewnie trochę poniżej spodu płyty balkonowe.Najlepiej w środku belki.Trzeba uważać też na strzemiona ale może się trafić.Sprawdź jak wygląda rozkład zbrojenia w projekcie tej belki - podciągu / nadproża okiennego.Belka jest wysoka więc nie ma problemu obniżenia nośności belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.02.2020 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 To jeszcze dopowiem, im dalej od ściany powinno byc mniej strzemion, dalej tzn "normowo" wiecej niż 1/6 rozpiętości. Tak powinno być czy tak jest my nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 08.02.2020 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Dzięki koledzy mam nadzieję że akurat nie trafi sie tak ze nie davrady przejsc z tymi przeowodami połączeniowymi klimy. Wybrałem takie rozwiazanie bo nie chce miec dixo tych korytek szczegolnie widocznych w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 18.04.2020 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Zrobiona klima z miesiąc temu przewiert się udał choc wykonawca walczył z otworem przeszło godzinę. Zrobił otwór ok 8cm pod ukosem. Dziś doznałem szoku pękła szyba okna balkonowego 80x204 nad którym wisi klima od dołu ku górze na jej środku załączam zdjęcie. Zacząłem się denerwować czy to przypadkiem nie wina tego przewiertu. Jakie jest Wasze zdanie czy nie mam się czym denerwować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts