piao 12.02.2020 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Ja pierwotnie też brałem tylko pod uwagę PSK ze względu na cenę i długo w tym uporze trwałem. Żona zaklinała żeby wziąć HST, ale ja nie przewidziałem tego w budżecie i nie było dyskusji. Pojeździłem kilka razu PSK u znajomych i doszedłem do wniosku, że da się z tym żyć. Natomiast dopiero jak u kolejnych znajomych popróbowałem HST to zmieniłem zdanie. Naprawdę wolałbym jeździć Fiatem Pandą do pracy codziennie (a mam 60km w jedną stronę) niż codziennie jeździć PSK w obie strony dlatego zalecam zastanowić się jeszcze raz. Ja doszedłem do wniosku, że lepiej położyć tańsze panele w sypialniach na piętrze, które można po paru latach wymienić niż zostać z oknem, którego zapewne do końca życia nie wymienię. Okna mam z Oknoplastu, też ze śląska, nie będę pisał skąd bo wyjdzie zaraz, że cały ten długi tekst to reklama Oczywiście polecam. Porównywałem z Salamander i z Veka i wyszło mi prawie najtaniej, a na pewno najładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasM 12.03.2020 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Powoli ruszamy z pracami. Niestety jeden z pracowników, którzy mieli nam pomagać z budową domu został wrogo przejęty Został tylko jeden pracownik, który nam pomaga, więc prace idą bardzo powoli. Sytuacja chorobowa również osłabiła nas bardzo ( na razie to była tylko grypa - chociaż kto wie) Dojechały wszystkie bloczki (no prawie wszystkie - jedna paleta nie zmieściła się na transport i będzie dostarczona później) betonu komórkowego. Został wykonany wykop pod fundamenty. Spadek na 14m to 1,2m !! W skutek tego robimy fundamenty na prawie 2 metry do punktu "0" zamiast 1m jak w projekcie. Aktualnie wykonujemy szalowanie, zbrojenie już skręcone i zalewamy :D:D Musimy się pośpieszyć, gdyż podpisałem już umowę na strop z firmą Konbet. W większości będzie SMART, jedynie na szerokości 1,8m (3 panele) nad wejściem będzie strop Teriva Panel z nadbetonem 8cm. To wszystko po to aby dało się zakotwić balkon, który będzie mniej więcej na 6m x 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewusia_aaa 03.11.2020 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 czy zdecydowaliście się na okna w kolorze Woodec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peper0 09.01.2021 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 1. Gdzie zamawialiście termobet? Jaką mieliście cenę?2. W jakim stanie dojechały bloczki? Dużo było popękanych? Kanty i rogi mocno obtrzaskane?3. Jak się z tego murowało? Były w miarę równe?4. Czy po wymurowaniu nie pojawiły się jakieś rysy na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts