Studnie_Konin 08.02.2020 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Witam, moje pytanie jest nastepujace.Czy mozna polozyc 2x razy folie? I czy cos da?Czy pianka politurowa moze byc stosowana automatycznie na folie i czy to dobre rozwiazanie?Wolalbym nie deskowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 08.02.2020 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Tez miałem ten dylematami wybrałem deskowaniE. Dach będzie robiony na jesień. Większość ludzi z którymi rozmawiałem deskowali dach albo żałują ze tego nie zrobili. Na deski pójdzie membrana a pod deski..... jeszcze się zastanawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.02.2020 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 ...Czy mozna polozyc 2x razy folie? I czy cos da? ...Wolalbym nie deskowac. Można ale to nic nie da. Możesz nie deskować pod warunkiem, że zastosujesz izolację nakrokwiową z płyt PIR grubości minimum 14 cm (są samonośne). Sugerowałbym zastosowanie płyt PIR grubości 20 cm np. Bauder PIR PLUS (są obustronnie laminowane folią aluminiową i mają krycie wstępne z papy). Zastosowanie izolacji nakrokwiowej umożliwia wyeksponowanie więźby. Przy poprawnym wykonaniu nie występują mostki. Nie wentyluje się warstwy izolacji cieplnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts