blitzkrieg 08.02.2020 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Cześć, jestem na etapie realizowania zamówienia wiązarów dachowych - muszę zgłosić wykonawcy, jak wielki ma być otwór na schody. Z tym, że tak naprawdę nie wiem jeszcze jakie schody zastosuję. Nie miało być strychu/poddasza, ale technologia pozwala wygospodarować nieco miejsca u góry. Pomyślałem sobie wstępnie tak, że otwór będzie miał wymiar - kolor pomarańczowy: 140x200 cm - 140x250 cm wówczas mógłbym w niego zmieścić schody kręcone 130 cm lub modułowe - kolor niebieski to potencjalne umiejscowieni drzwi - kolor zielony to potencjalne umiejscowienie schodów kręconych - kolor zielony to powierzchnia strychu/poddasza, gdzie wysokość sięga 2,4m, dalej są skosy i robi się niżej Nie widzicie tu jakiejś piramidalnej głupoty w robieniu otworu nad wyraz? Chyba w razie czego będzie dało się go zmniejszyć Poniżej rzut pomieszczeń i przykładowe wykonanie otworu na schody (wymianu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts