Mohaa 08.02.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Witam!Mam pytanie, czy mogę zastosować okno dachowe na poddaszu jeśli go niema w projekcie? Jak to jest prawnie ? Jestem w trakcie budowania domu i przymierzam sie do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzelm 20.03.2020 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Witam.Moim zdaniem można.Miałem podobny problem. Miałem wykonywany projekt domu na zamówienie. Projektant niestety rozmieścił krokwie za blisko siebie i nie było możliwości wstawienia okien o wymaganych wymiarach.Na etapie budowy domu zgłosiłem prośbę do projektanta który lekko o 10 cm poprzestawiał krokwie tak aby okna sie zmieściły.Dostałem wpis do dziennika jako nieistotna zmiana.Piszesz ,że jesteś w trakcie budowy. Możliwe że takiego problemu u ciebie nie będzie i że przestrzenie pomiędzy krokwiami pozwolą na wstawienie okien co nie bedzie się wiązać ze zmianami konstrukcyjnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.03.2020 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Witam! Mam pytanie, czy mogę zastosować okno dachowe na poddaszu jeśli go niema w projekcie? Jak to jest prawnie ? Jestem w trakcie budowania domu i przymierzam sie do dachu. Można , bez najmniejszego problemu - podczas wpisu przez kierownika budowy dotyczącego wykonania więźby i pokrycia dachu domu- wpis o wykonaniu okna dachowego jako zmiany mało-istotnej. ps: sory widzę że odpowiedz już otrzymałeś - ja jej po prostu nie widziałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziareczek83 31.03.2020 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 A powiedzcie mi czy podobnie będzie jeżeli takowe okno bym chciał usunąć ? Mam 3 na jedną stronę i jak teraz na to patrzymy to chcialibyśmy z jednego zrezygnować. W tym przypadku nie będzie to nic nowego i nie wpłynie w żaden sposób na konstrukcję. Czy wystarczy tylko wpis w dzienniku czy trzeba się udać do urzędu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 31.03.2020 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Dokładnie tak - ja rezygnowałem z okna dachowego - KB załatwił to wpisem do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziareczek83 01.04.2020 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dokładnie tak - ja rezygnowałem z okna dachowego - KB załatwił to wpisem do dziennika. Super, dzięki za upewnienie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts