Mariusz7908 09.02.2020 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Witam kolegów czy będzie jakaś różnica bo instalator chce mi zamontować 25 kw viessmana vitodens 200w stary dom ale bardzo dobrze docieplony nowe okna o dobrych parametrach zakładając 50 w na metr wychodzi 16 kw zasobnik 200 litrów do ogrzania . Patrzą na parametry dolna moc 1.9 czy 20 czy 25 teoretycznie bez znaczenia . Dom z poddaszem użytkowym część podłogówek z tym że nie mam jak ich rozdzielić . Pytanie czy jest potrzebne sprzęgło bo takowe jest liczone i podobno musi być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku6 09.02.2020 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Witam kolegów czy będzie jakaś różnica bo instalator chce mi zamontować 25 kw viessmana vitodens 200w stary dom ale bardzo dobrze docieplony nowe okna o dobrych parametrach zakładając 50 w na metr wychodzi 16 kw zasobnik 200 litrów do ogrzania . Patrzą na parametry dolna moc 1.9 czy 20 czy 25 teoretycznie bez znaczenia . Dom z poddaszem użytkowym część podłogówek z tym że nie mam jak ich rozdzielić . Pytanie czy jest potrzebne sprzęgło bo takowe jest liczone i podobno musi być . skoro jest podłogówka i grzejniki to musi być i wtedy też musza byc pompy na każdy obieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts