sc600 09.02.2020 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Witam, musiałem zmienić miejsce na kozę,, żeby nie kombinować z podłączeniami potencjalny wykonawca na rozmowie zaproponował mi komin stalowy wewnętrzy poujoulat z wyczystką, całość miałaby być obudowana płytami izolacyjnymi, na parterze i poddaszu, przejście przez strop monolityczny musi byc wywiercone, komin wypada centralnie pod kalenicą, więc trzeba ją ominąć, czy taką obudowę z płyt oceniacie dobrze, czy tak się robi? drugie pytanie - co ew. zamiast poujoulat, nie chodzi mi o jakąś totalną taniochę, ale o coś w przyzwoitej jakości i cenie, wiadomo piec kondensacyjny jednej marki kosztuje 11000 drugi 8000 a grzeją obydwa przyzwoicie, acha i jeszcze pytanie co ze skroplinami przy takiej systemowej wyczystce? miałem w projekcie komin systemowy ceramiczny z wentylacja, zostanie wentylacja, kominy jeszcze nie wymurowane, więc mogłem to zmienić Edytowane 9 Lutego 2020 przez sc600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.02.2020 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Piszesz o kominie do kotła kondensacyjnego czy o kominie do kozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sc600 09.02.2020 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Piszesz o kominie do kotła kondensacyjnego czy o kominie do kozy? no koza to koza czyli chodzi o podłączenie piecyka kominkowego, kwestia pieców kondensacyjnych jest wspomniana jako przykład na różnicę cen produktów ale faktycznie to mogło zmylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2020 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 no koza to koza czyli chodzi o podłączenie piecyka kominkowego, kwestia pieców kondensacyjnych jest wspomniana jako przykład na różnicę cen produktów ale faktycznie to mogło zmylićMontuję Poujoulat, ale czasem bariera cenowa odstrasza klienta. Mam sprawdzony system za 2/3 ceny. Z dobrej stali 1.4404 również, co nie jest bez znaczenia, bo Polska to jedyny kraj w którym nierdzewka potrafi zardzewieć... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts