Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SATEL Integra 64 + COŚ. Co mam w domu ?

Recommended Posts

Witam.

Kupiłem dom z zainstalowanym systemem alarmowym Satel Integra 64. Wszystko działa bez zarzutów. Ale obok skrzynki z centralą systemu jest druga. Wydaje mi się, że to moduł do powiadamiania sms czy coś podobnego.

Właśnie tak się składa, że chciałbym dołożyć do systemu urządzenie, które powiadomi mnie każdorazowo o uzbrojeniu i rozbrojeniu alarmu oraz oczywiście o jego uruchomieniu.

Nie musi nawet być sterowania komendami SMS (jak będzie to ok).

Czy to co posiadam da się spożytkować do tych funkcji, których potrzebuję ? Jeśli tak to jak ?Co muszę zrobić lub kogo wezwać do tej roboty ?

Załączam zdjęcia tego co znalazłem w skrzynce + fotki Satela.

P.S. Do centrali jest jeszcze podłączony nadajnik firmy ochroniarskiej ale będzie zdemontowany na dniach.

a53c9df91795f298gen.jpg

40ef46c06320450egen.jpg

ef27d45545f53ee7gen.jpg

Witam.

Kupiłem dom z zainstalowanym systemem alarmowym Satel Integra 64. Wszystko działa bez zarzutów. Ale obok skrzynki z centralą systemu jest druga. Wydaje mi się, że to moduł do powiadamiania sms czy coś podobnego.

Właśnie tak się składa, że chciałbym dołożyć do systemu urządzenie, które powiadomi mnie każdorazowo o uzbrojeniu i rozbrojeniu alarmu oraz oczywiście o jego uruchomieniu.

Nie musi nawet być sterowania komendami SMS (jak będzie to ok).

Czy to co posiadam da się spożytkować do tych funkcji, których potrzebuję ? Jeśli tak to jak ?Co muszę zrobić lub kogo wezwać do tej roboty ?

To , że jest to Integra 64 widać - wydaje mi się , że to właśnie jest system powiadamiania firmy ochroniarskiej( Nadajnik ST-GNS jest przeznaczony do powiadamiania stacji monitoringu o zmianach stanów: linii alarmowych, zaniku zasilania zewnętrznego, spadku napięcia akumulatora, sabotażu obudowy urządzenia,także o informowaniu o numerze nadajnika.) i to urządzenie jest zapewne własnością firmy ochroniarskiej , bo tak z reguły wygląda sposób ich powiadamiania i późniejszego działania)

Satel Integra 64 da się rozbudować o moduł powiadamiania na wybrany/ne nr telefonów beż żadnego problemu. Dokona tego każdy instalator systemów alarmowych lub "rozgarnięty" elektryk elektronik.

czy ta biała puszka z napisem ERA to nie jest to jeśli dobrze widzę tam jest karta sim? dobrze widzę?

Tak, jest tam jakaś stara karta SIM Ery :-)

To , że jest to Integra 64 widać - wydaje mi się , że to właśnie jest system powiadamiania firmy ochroniarskiej

Satel Integra 64 da się rozbudować o moduł powiadamiania na wybrany/ne nr telefonów beż żadnego problemu. Dokona tego każdy instalator systemów alarmowych lub "rozgarnięty" elektryk elektronik.

To co zamieściłem na zdjęciu było w domu jeszcze zanim zainstalowała się firma ochroniarska. Nadajnik Pulson jest w innej skrzynce. Nie jest używany, tyle tylko, że ma zasilanie z sieci.

Czy nie mógłbym użyć tego co już mam do wysyłania SMS-ów takich jakie chcę ?