Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skrzypiace panele wnerwiaja mnie

Gość

Recommended Posts

Mam nadzieję że te wszystkie "dolegliwości" o których wszyscy piszecie nie są regułą!Kupiłem już penele, jeszcze przy starym wacie, razem z kompozytem pianka+folia 2mm. Jak budowa potoczy się zgodnie z planami to będę je kładł sam w przyszłym roku. Teorię kładzenia niby znam, ale może jest coś ciekawago co warto wiedzieć przy kładzeniu, by potem nie było żadny problemów jak te wyżej omawiane!!Chętnie wysłucham rad!!

PS. Pod panelami będzie podłogówka (wodna)

Pozdrawiam

• 3 years później...
po co kupować panele? same z nimi problemy. raz połozony parkiet słuzy spokojnie 20-30 lat.

---

u mnie panele będą na pewno w pokojach dla dzieci i w sypialni...

a dlaczego?

cena - po kilku latach spokojnie będzie można sobie taką podłogę zmienić, a koszty nie są abrdzo duze...

widziałem zresztą parkiety 20-30 letnie nie tknięte od czasu budowy niczym oprócz ściery...

az niekeidy zal było patrzeć - a na uwagę że nożeby odświeżyć troszkę deseczki - zwykle padała odpowiedź - o mój boże czy ty wiesz ile to kosztuje...

---

Mam nadzieję że te wszystkie "dolegliwości" o których wszyscy piszecie nie są regułą!Kupiłem już penele, jeszcze przy starym wacie, razem z kompozytem pianka+folia 2mm. Jak budowa potoczy się zgodnie z planami to będę je kładł sam w przyszłym roku. Teorię kładzenia niby znam, ale może jest coś ciekawago co warto wiedzieć przy kładzeniu, by potem nie było żadny problemów jak te wyżej omawiane!!Chętnie wysłucham rad!!

PS. Pod panelami będzie podłogówka (wodna)

Pozdrawiam

moim zdaniem nie jest to reguła, dobrze położone panele nie wykazują takich "dolegliwości" - panele w pierwszym mieszkaniu kładł "fachowiec" podłoga najpierw w jednym miejscu skrzypiała, potem się "podniosła" - wniosek, źle położone (za małe szpary przy ścianach, za ciasno, podłogi na pewno równe), teraz kładliśmy sami panele w 2 pomieszczeniach (na bardzo nierównych podłogach) - nic nie skrzypi, nic sie nie podnosi (minęło 4,5 miesiąca użytkowania). Panele w obydwu przypadkach oczywiście położone na folii i piance.