czerli 12.02.2020 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Cześć. Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam temat ale mam parę pytań co do instalacji CO i CWU. A mianowicie chciałbym sam takowe instalacje przeprowadzić. 1.Wodna czyli rozdzielacz np w kotłowni i z niego rury pex do poszczególnych punktów. I z tego rozdzielacza też poprowadzić rurę większej średnicy na górę i tam kolejny rozdzielacz?2. Na dole sama podlogowka + grzejnik w garazu, czyli rozdzielacz do podlogowki i i pytanie czy z niego mogę też puścić na górę do podlogowki w łazience ok 12m2, łazienkę mam nad kotłownia.3. Na górze ogrzewanie grzejnikowe. Ok 5 grzejników. To też zrobić na rozdzielaczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Cześć. Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam temat ale mam parę pytań co do instalacji CO i CWU. A mianowicie chciałbym sam takowe instalacje przeprowadzić. 1.Wodna czyli rozdzielacz np w kotłowni i z niego rury pex do poszczególnych punktów. I z tego rozdzielacza też poprowadzić rurę większej średnicy na górę i tam kolejny rozdzielacz? 2. Na dole sama podlogowka + grzejnik w garazu, czyli rozdzielacz do podlogowki i i pytanie czy z niego mogę też puścić na górę do podlogowki w łazience ok 12m2, łazienkę mam nad kotłownia. 3. Na górze ogrzewanie grzejnikowe. Ok 5 grzejników. To też zrobić na rozdzielaczu? Po co pchasz się w koszty i skomplikowane instalacje? Jeden rozdzielacz na dole,drugi rozdzielacz na górze i to wszystko przy 100% podlogowki. Bez zbędnych mieszaczy, zaworów powrotnych i dodatkowych pompek obiegowych. Jedna temp. zasilania, jedna pompka obiegowa, która zapewne jest przy źródle zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerli 12.02.2020 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Czyli nie pchać się w grzejniki? O to ci chodzi? A co do wody pitnej na rozdzielaczu? Też jeden na górze drugi na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2020 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Czyli nie pchać się w grzejniki? O to ci chodzi? A co do wody pitnej na rozdzielaczu? Też jeden na górze drugi na dole? Nie pchać się w grzejniki. Zasobnik cwu będzie raczej na dole i tam nie trzeba żadnych rozdzielaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 12.02.2020 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 ....? A co do wody pitnej na rozdzielaczu? Też jeden na górze drugi na dole? Tak jeden rozdzielacz do zwu na parterze, drugi na piętrze. Obydwa zasil Pex25, na zasilaniu daj do kazdego rozdzielacza zawór 1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts