Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W pracy?

Macias

Recommended Posts

Nie wiem jak wy, ale ja lubię tylko zimny browar. Nawet najlepsze ciepłe piwo mi nie smakuje a najgorsze zimne może byc przebojem lata.

Jak zatem Macias pogodzić to z tym stolikiem. Ideałem jest mała lodóweczka gdzieś w rogu, no chyba że ten twój wymarzony stolik zaopatrzony jest w chłodziarkę.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2002-08-16 12:24, ckwadrat wrote:

Ja w upały muszę poczuć gorycz, a zatem Pilsner Urquell i Staropramen

Slyszalem ze browary Pilsner Urquell zostaly zalane przez ostatnie powodzie w Czechach.

Wiecie cos o tym?

kodi przewidzialem takie pytanie i mam.

Taka malenka lodoweczke wlasnie na piwo.

Postawie w rogu i niech sie chlodzi.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Macias dnia 2002-08-16 12:31 ]

On 2002-08-16 12:24, kodi_gdynia wrote:

Dziuba a kto mówi o Karmi.

No podobno to "babskie" piwo, a do grona bab się zaliczam.... ale ja wolę nie kaleczyć piwa sokiem, colą czy innymi wynalazkami fłeeeee, błeeee....

U nas tych marek jest od groma, choć warszawskie nie schodzą za dobrze /warka, królewskie/. Jeszcze 3,5 godziny i o 18.00 ruszam nad jeziorko obkupiony w browary. Zabieram ponton i biba na środku jeziora.

Dziauba musisz przyjechać teraz. Od początku sierpnia jest taka pogoda, ach...

Qrcze....... a ja właśnie byłam 1-4 sierpnia.....

cóż za niefart!!!!! ale lało sie z nieba i z butelki piwnej więc wyjazd nie był taki najgorszy... :wink:

On 2002-08-16 12:33, babis wrote:

Tak was słucham i troche zazdroszcze

gdyż po wczorajszym żywcu troszke mnie brzuch...tak nie za bardzo

i dzisiaj piwa do ust nie wezme

No tak jak sie wypilo kilkanascie to sie niema co dziwic ze brzuszek boli. :wink:

P.S

Karmi to piwo nie dla Bogusia, bo co on wie o piwie.

Dziuba - kiedyś podczas studiów jak pracowałem w knajpie nad morzem w Gdyni to przyszli szkoci i wzieli piwko ze Spritem. Ponoć dobre. Potem dopiero pojawił się Cooler czy Reds.

Ja podobnie jak ty wole czysty browar i czystą wódeczkę w kieliszku. No Drinks

Pozdrawiam

W temacie piwno - pogodowym: byłem właśnie off (lunch) i pogoda zmieniła się na plus, zrobiło się ciepło, chmury się rozeszły i wygląda nieśmiało jeszcze Żółta Twarz. Także chłodne drinki wieczorem stają się aktualne.

Dzięki za te ciepłe wiatry z Północy.

On 2002-08-16 12:50, kodi_gdynia wrote:

Dziuba - kiedyś podczas studiów jak pracowałem w knajpie nad morzem w Gdyni to przyszli szkoci i wzieli piwko ze Spritem. Ponoć dobre. Potem dopiero pojawił się Cooler czy Reds.

Kiedyś ze Spritem mi smakowało - daaaawno tak nie piłam. Coolera i Redsa do ust nie podnoszę...

Ja podobnie jak ty wole czysty browar i czystą wódeczkę w kieliszku. No Drinks

Wódeczka to osobny temat... będąc na wspomnianym wyjeździe, dyskutując w kolejce po piwo o wcześnieszej niemocy do picia ciepluchnej wódencji, zostałam pouczona przez innego kolejkowicza, że "Generalnie wódkę pije się schłodzoną". Ba!!! Tyle to i ja wiem, ale warunki nie były sprzyjające.

Drinki tylko robione przez fachowca!!! Domowy drink (cola+wóda) jakoś tak telepie... :wink:

On 2002-08-16 13:15, kodi_gdynia wrote:

medycyna mói, że min 1,5 litra. Ja mam inne pytanie czy można przesadzić z ilością płynów. Mówię o wodzie np. a nie o piwie.

Kiedyś miałam wykład nt picia (płynów niskooktanowych)

Wody min. 1,5 litra dziennie do tego max szklanka soku (z kartonika) najlepiej rozcieńczonego wodą, max szklanka mleka (niedobre na nerki).