RobertRet 12.02.2020 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Witam, kopiłem mieszkanie od dewelopera 3 lata temuZacząłem niedawno aranżować poddasze, wywierciłem dziurę na puszkę i zaczęło z niej wiać. [ATTACH=CONFIG]440771[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]440772[/ATTACH] Jestem teraz po badaniu termowizyjnym i wyszło, ze mam przemarznięte ściany kolankowe i wiele innych miejsc,nie wspominając już o złe obsadzonych oknach, na których jest sporo start ciepła.Znalazłem jeszcze zdjęcia jak montowali mi dodatkowe okna na poddaszu, gdzie widać przekrój zastosowanej izolacji.[ATTACH=CONFIG]440773[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]440774[/ATTACH]Ogoleni mam pytanie czy to tak powinno wyglądać, ze miedzy warstwami wełny i w moim przypadku styropianu a GK jest ok 8 cm pustej przestrzeni? (co widać tez w wywierconej przeze mnie dziurze na kontakt).Na zgłoszony przeze mnie problem deweloper stwierdził, ze tak ma być Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 13.02.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 A jakoś podparł to ostatnie twierdzenie? Szczelina między termoizolacją (zaznaczam, że nie mam tu na myśli waty) a profilami powinna być szczelnie zamknięta tak aby uniemożliwiać przepływ powietrza za płytami g/k do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts