wingerman 14.11.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Aha! No, to znakomicie wyjaśnia Twoją krytykę projektu Filippo . Mam nadzieję , że płytki układasz dobrze . Jesli sprawiloby ci to przyjemnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darmik 09.02.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam,Proszę o kontakt do firmy lub do dobrego stolarza z Krakowa.Chcę zrobić zabudowę(szafkę) w łazience z drewna. Zamieszczajcie też swoje łazienki z takim wykończeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Opos 09.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Też chciałbym wykonać zabudwę wanny i szafki pod umywalki z drewna. Z tego co się zorientowałem, to cześć stolarzy to robi, ale nie chętnie podchodza do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.02.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 To ja szukam takiego stolarza w okolicach Poznania:) mam do zrobienia szafke i polke pod umywalke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anet1 30.05.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Planuje blat drewniany w łazience, będzie to najprawdopobniej merbau. Blat ten będzie pod umywalką, ale również nad wanną, więc będzie bezpośrednio narażony na wodę. Zastanawiam się czym najlepiej zabezpieczyć drewno. Czytałam, że na olejowanym bardzo widać np plamy po paście do zębów, trzeba ścierać papierem ściernym i olejować, gdyż plamy nie można zetrzeć np. sciereczką... Jaki lakier zabezpieczy najlepiej blaty? Czy jednak olej (jaki) najlepszy... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anet1 01.06.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Bardzo proszę o poradę, bo sprawa dosyć pilna. Gdzieś czytałam o jakiś lakierach do jachtów, może czymś takim pomalować? Ciekawe tylko czy taki lakier zmienia kolor drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulqa 01.06.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nie jestem ekspertem w temacie, ale mam blat pod umywalką z merbau. Jest poolejowany Boną, zgodnie z instrukcją na puszce, nie pamiętam ile razy. Nic się z nim złego nie dzieje. Pasta do zębów i mydło zmywa się po prostu wilgotną gąbeczką. Mam też 'dywanik' z merbau na podłodze. Nie raz już była zalana przez dzieciaki i też nic się jej nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anet1 01.06.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ulga wielkie dzięki za odpowiedź, czyli olej nie taki straszny... A jak myślisz czy półka nad wanną narażona bezpośrednio na wodę, zda egzamin? Może jeszcze ktoś opisze swoje doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.06.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ulga wielkie dzięki za odpowiedź, czyli olej nie taki straszny... A jak myślisz czy półka nad wanną narażona bezpośrednio na wodę, zda egzamin? Może jeszcze ktoś opisze swoje doświadczenia Może przekona cię poklad z drewna na jachcie. Ciągła bryza, wilgoć, deszcz, słońce, sól i jakoś trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anet1 01.06.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Baardzo przekonuje mnie pokład na jachcie A czy mógłbyś polecić konkretnej firmy lakier? Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 02.06.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Baardzo przekonuje mnie pokład na jachcie A czy mógłbyś polecić konkretnej firmy lakier? Wielkie dzięki jeżeli nie olej to lakiery wodorozcieńczalne poliuretanowe dwuskładnikowe firmy Loba, Pallmann, Nano-lakier firmy Murexin, lakiery firmy Deva, Bona, Berger-Seidle, Hertzlack. Szukaj w internecie. Czytaj karty techniczne do lakierów. Tam dowiesz się czy lakier ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bożena36 02.06.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 podobają wam się? bo mi to raczej nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulqa 02.06.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 podobają wam się? bo mi to raczej nie bardzo Jeżeli masz na myśli merbau, to podoba mi się bardzo. MSZ możesz zrobić śmiało półeczkę nad wanną. Jak mówiłam, ja mam na wstawkę z merbau podłodze, 2 metry kw. Akurat przed wanną, umywalką i prysznicem. Wychodzi się na niego z wanny i spod prysznica (zawsze ciepło pod nogą i nie mam żadnych chodniczków - TO podoba mi się najbardziej). Kąpiące się dzieciaki potrafią zrobić niezły potop. Użytkuję od roku, żadnych problemów. Jak mówiłam, ja mam olej. Przeczytałam wszystkie wywody jarekkura i Ducha (dzięki wielkie przy okazji) i zdecydowałam się na olej w łazience. A czy się podoba, to zawsze rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anet1 02.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cieszę się Ulga, że tak dobrze sprawuje Ci się drewno w łazience. Jeszcze się zastanowię czy olej, czy jednak lakier (bo jachty to chyba lakierowane ) ale drewno w łazience będzie, bo bardzo mi się podoba. Gbyby nie cena to pewnie byłby teak, ale wychodzi dużo drożej od merbau, a ja mam długie i grube te blaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anais75 07.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Ja też planuję trochę drewna w łazience. Muszę oczyścić z farby ramę okna w łazience i drzwi (nawet jeszcze nie wiem jakie tam jest drewno, kupiliśmy mieszkanie w poniemieckiej kamienicy i cały czas je "odkrywamy") a szafkę pod umywalkę zrobimy z teak'u. Chciałabym by efekt był w miarę matowy i mam pytanie, czy w takim razie lepsze będzie olejowanie? (jaki w takim razie olej?)A co na okno? jakiś impregnat? Nie chciałabym ekektu "błyszczących" powierzchni ale rozumiem że drewno trzeba specjalnie zabezbieczyć. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.06.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Ja też planuję trochę drewna w łazience. Muszę oczyścić z farby ramę okna w łazience i drzwi (nawet jeszcze nie wiem jakie tam jest drewno, kupiliśmy mieszkanie w poniemieckiej kamienicy i cały czas je "odkrywamy") a szafkę pod umywalkę zrobimy z teak'u. Chciałabym by efekt był w miarę matowy i mam pytanie, czy w takim razie lepsze będzie olejowanie? (jaki w takim razie olej?)A co na okno? jakiś impregnat? Nie chciałabym ekektu "błyszczących" powierzchni ale rozumiem że drewno trzeba specjalnie zabezbieczyć. Z góry dzięki za odpowiedź okna, które są narażone na działanie promieni słonecznych najlepiej pokryć olejem lub matowym Lobadur WS 2K Duo z absorberem UV. Warunek, że ramy okna są ewna europejskiejskiego np. dąb, jesion, sosan , modrzew itp. możesz również potrakrować je systemem Bona Naturale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anais75 08.06.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.06.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 jarekkur, będę robił z pozostałości merbau taki dekoracyjny "panel" do łazienki nad wanną. Mam pytannko, jak to wyszlifować gdy nie mam cykliniarki ? Czy dam radę zwykłą szlifierką oscylacyjną ? Jaką ewentualnie gradację płótna do szlifowania możesz polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 08.06.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 jarekkur, będę robił z pozostałości merbau taki dekoracyjny "panel" do łazienki nad wanną. Mam pytannko, jak to wyszlifować gdy nie mam cykliniarki ? Czy dam radę zwykłą szlifierką oscylacyjną ? Jaką ewentualnie gradację płótna do szlifowania możesz polecić ? Zacznij od 36 lub 40 następnie 60; 80;120 i olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anais75 16.06.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 dziś byłam oglądać teak do szafki pod umywalkę i załamałam się ceną - wyszło prawie 3 tys zł za 6 desek co niestety nie wchodzi w rachubę Pan w składzie drewna w ogóle radził dać sobie spokój z drewnem egzotycznym twierdząc że zaolejowany dąb lub jesion też spełni swoją rolę. I teraz jestem w kropce - dać sobie spokój z tą drewnianią szafką i zrobić z płyty kg wyłożonej płytkami czy brać ten dąb (ew. jesion) ? jarekkur, help, please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts