Patryk2212 14.02.2020 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum. Dom buduje praktycznie sam wiec wszystkiego nie wiem staram sie systematycznie zapraszac kierownika zeby ocenił moją prace jednak z kazda rzeczą tez nie chce zawracac mu głowy. szukałem wszedzie jakos informacji na ten temat jednak nigdzie nic nie ma a mianowicie chodzi mi o podpieranie podciagu. Podciag o wymiarach 24x38 długość 3.5m na nim oparte z 2 stron belki teriva jaki prawidłowy powienien być odstęp miedzy podporami co 45cm będzie ok. Podciąg na którym opiera sie belki teriva lepiej wykonac z deski czy z sklejki szalunkowej ma to jakies znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.02.2020 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Podparcie szalunku co 42cm powinno być wystarczające ale musi być też odpowiednia deska lub sklejka szalunkowa.Podparcie belek stropu Teriva musi być niezależne od podparcia szalunku.Belki wchodzą w podciąg czy są nad podciągiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk2212 14.02.2020 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Mam Deski 25mm i sklejke 22mm bodajze topolowa. belki oparte są na podciagu i wchodzą w srodek zbrojenia wszystko bedzie zalane razem ze stropem. belki bedą podparte swoje droga co 1.5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk2212 14.02.2020 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Mam 2 takie podciagi w budynku jeden jest 15 cm ponizej stropu drugi 24cm plus 24cm grubość samego stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.02.2020 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Belki będą podparte wzdłuż podciągu gęśćiej niż co 1,50m chyba że masz mocne belki szalunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts