Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kotłownia z buforem.

orzech446

Recommended Posts

Witam, ostatnio dostałem wycenę swojej kotłowni, w której skład wchodzi bufor 800l galmet, bojler 300l , dwa obiegi wraz z pompami i cyrkulacją. wszystlo w układzie zamkniętym z naczyniem 100l Do tego oczywiście dwa zawory 3 d afriso z siłownikami i sterownik tech i 2. . wycena bez kotła (już zakupiony mpm ds) wraz z robocizną i zbiormikiem 300 na zimną wodę opiewa na około 20000 +/- 1500 zł. Proszę o opinie czy to dużo.

Gość Arturo72
Witam, ostatnio dostałem wycenę swojej kotłowni, w której skład wchodzi bufor 800l galmet, bojler 300l , dwa obiegi wraz z pompami i cyrkulacją. wszystlo w układzie zamkniętym z naczyniem 100l Do tego oczywiście dwa zawory 3 d afriso z siłownikami i sterownik tech i 2. . wycena bez kotła (już zakupiony mpm ds) wraz z robocizną i zbiormikiem 300 na zimną wodę opiewa na około 20000 +/- 1500 zł. Proszę o opinie czy to dużo.

Toz to szook jak mawiał Pawlak :D

Zamiast smierdziela wpakuj grzałkę w bufor i wyjdzie każdemu na zdrowie, Tobie też bo cena spadnie o połowę.

Edytuje :

Nie doczytałem, że smierdziel już kupiony, to nie szook, to istna masakra...

Ale to jest tak jak tam dociera sygnał jedynie z TVPis :D

Edytowane przez Arturo72

I grzejesz 800 litrów ..uj wie po co

Jak by była w połowie to nie 800 tylko 400 ja jeśli bym montowal 2 baniaki to w oby dwoch chciał bym wejścia na grzalki

Ja też mam swój las ale drewno wolę sprzedać stolarzowi na drzwi i kupić za to gaz czy prąd po lesie lubię bardzo chodzić ale nie z siekierą

Tu bufor tymi rękami z trzema grzalkami grzeje tyle wody ile chce z wezownica cwu lepsza opcja niz dwa baniaki ,więcej miejsca zostajie i jak nasze urzędasy zabronia palić drewnem to można ogrzewać dom grzalkami w taniej taryfie.

20190925_164006.jpg

Edytowane przez romano78

Grzałką nie grzejesz od góry tylko ze środka , a garnek to nie bufor. Postaraj się bardziej

Wiedza ze szkoły podstawowej jeśli grzalke masz w połowie to zagrzejesz nią tylko wodę która jest powyżej grzalki czyli np.pół bufora będzie wody o temp.80stopni a poniżej grzalki np. 30stopni.

Edytowane przez romano78