kedlaw0 21.02.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Konfigurował Ci na stronie instalator czy sam? Pytam bo mi instalator skonfigurował Fusion Solar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 21.02.2020 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O i chyba stanie na froniusie niedosc ze firma dobra,fizyczme przuciski w razie czego,to przesyla na pvmonitor a oni maja apke z wykresem i nawet widget. Odkopalem jakas wiedze tajemna dzisiaj bo nawet dzwoniac do Froniusa to oni niewiedza ale gosciu z dystrybucji mi podal np.dwie ceny za przedluzenie gwarancji na 3.7.3m I tak standard czyli tylko czesci na 15lat ok.2000zl Plus czesci robocizna transport na 15lat ok.3000zl Lekki szok We Fronku masz też standardowe darmowe do wyboru na 7 lub 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrob 24.02.2020 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Konfigurował Ci na stronie instalator czy sam? Pytam bo mi instalator skonfigurował Fusion Solar. Mnie też to zrobił instalator - ogólnie jestem zadowolony z wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kenvelo 02.04.2020 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Witam istnieje możliwość w aplikacji FusionSolar zmienić nazwisko bo instalator źle wpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 02.04.2020 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Tylko instalator może to poprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 15.04.2020 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 A tymczasem jestem właśnie po pierwszej bojowej awarii falownika Fronius Symo3,7. Awaria objawiała się błędem 453 - Sterownik zabezpieczenia - błąd napięcia AC. Falownik ciągle się resetował i w końcowej fazie rozruchu, kiedy słychać kilka charakterystycznych kliknięć następowało dziwne syczenie - jakby odgłos łuku elektrycznego lub nietrzymającego stycznika.Dzisiaj po 73 godzinach od zgłoszenia (z wyłączeniem świąt - awarię zgłosiłem o godz.13ej w Wielki Piątek) falownik został wymieniony na nowy.Nie zauważyłem żadnych niepokojących śladów w zdjętym egzemplarzu, typu zjarane ścieżki, kondenstatory itd...[TABLE] [TR] [TD=width: 302, bgcolor: #F5F5F5][/TD] [/TR] [/TABLE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 15.04.2020 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Komu zgłaszałeś awarię? Instalator? Dystrybutor? Hurtownia gdzie został kupiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 15.04.2020 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Zadzwoniłem do instalatora. Powiedział że Falownik przyszedł z Polski, gdyby go wysłali z Austrii trwałoby to dzień dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 15.04.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Ok.Tak czytam forum Froniusa i coś tam się pojawia o awariach i falowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 15.04.2020 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Ja wiem.... Instalator powiedział że drugi raz w karierze wymienia Froniusa - fakt że na starego nie wyglądał....Firma zakłada w większości Froniusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts