GucioCWKS 16.02.2020 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 (edytowane) Witam. Posiadam stare metalowe ościeżnice zże starymi drzwiami i zawiasami. Chodzi mi dokładnie o zawias w ościeżnicy. Bolec który jest wbity od spodu zawiasy na którym osiadaja drzwi, poprostu wypada i nie wiem w jaki sposób można go przymocować aby na stałe siedział w zawiasie. Ktoś mógł by poratowac jakimś pomysłem? Wymiana zawiasów chyba nie jest możliwa bo on nie jest przykrecany do ościeżnicy tylko jak by był wbity na stałe. Dałbym fotkę ale nie wiem jak Edytowane 16 Lutego 2020 przez GucioCWKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GucioCWKS 16.02.2020 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 [ATTACH=CONFIG]440922[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasto 17.02.2020 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Może, wywiercić mały otwór w dolnej części zawiasu (2-4 mm) i wbić/wkleić tam "klin" np. kawałek pręta.Bardziej elegancko: nagwintować ww. otwór i wkręcić tam wkęt/śrubę, a następnie odciąć wystającą część wkrętu/śruby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.02.2020 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Można przyspawać to po prostu i po problemie. Niestety ten materiał jest upierdliwy w spawaniu nawet dobrze przyłapanie lubi po jakimś czasie puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts