Daniel 37 16.02.2020 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Witam wszystkich. Jak ktoś coś doradzi, to będę wdzięczny.Mam do położenia w domu gres szkliwiony około 65m2.Na całości mam ogrzewanie podłogowe. Podłoga ma dobre 10 lat, do tej pory leżały na niej wykładzina oraz panele. Zacznę od tego, że występują spore różnice w poziomie od 1 cm do 4cm. Chciałbym to wyrównać masa samopoziomującą, chciałem użyć atlas sam 200. Niestety podłoga nie jest w najlepszym stanie.Dlatego mam kilka pytań. Postaram się dołączyć amatorski rysunek, żeby trochę to zobrazować oraz 2 fotki pęknięć i starych delatacji.- chciałbym zapomnieć o starych dylatacjach i zrobić nowe tylko na wylewce sam. ( poprzednie podobno są zbyt gęsto i są za szerokie, centymetrowy pasek styropianu ).Na rysunku -czerwone linie to stare dylatacje.-niebieskie linie dylatacje które chce zrobić.- czerwony prostokąt to kominek.Nie wiem czy można tak zrobić?.Występuje też sporo pęknięć, które chciałbym wypełnić klejem uszczelniajacym przed wylaniem wylewki.Chciałbym też zapytać czy można użyć jakieś listwy dylatycyjnej w miarę sztywnej, żeby mase wylewać etapami do dylatacji? oraz czy moje propozycje dylatacji mogą tak zostać.Za podpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts