OldDiver 17.02.2020 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 (edytowane) Przestał mi odpalać piec. Po ręcznym zainicjowaniu palnik odpalał a po kilku sekundach wyłączał się. Sprawdziłem fotokomórkę - OK. Wyciągnąłem palnik zobaczyłem że dysza pokryta jest jakąś mazią. Skąd ta maź ? Piec miał robiony przegląd w listopadzie.Dyszę przeczyściłem - piec chodzi.Czy są jakieś środki dedykowane do czyszczenia takiej zafajdanej dyszy ? Edytowane 17 Lutego 2020 przez OldDiver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 17.02.2020 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Dysza się zafajdała bo pracuje w takich warunkach. A dysze fajnie się myje zmywaczem hamulców w sprayu i pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 20.04.2021 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Wracam do tematu. Okazuje się że systematycznie co jakiś czas musze czyścić te "zafajdane" dysze. Co jest powodem "zafajdywania" się dysz ? Czy ten typ (palnik olejowy) tak ma ? Czy "zły" olej ?Dysza była wymieniana dwa trzy sezony temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts