Merq91 17.02.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Witam, Przymierzam się do izolacji fundamentów domu jednorodzinnego, z piwnicą pod połową domu. Z racji tego, że zamierzam to zrobić samemu to prosiłbym o pomoc, w jaki sposób mogę to zrobić i jakich materiałów do tego użyć? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 05.03.2020 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Witam, Przymierzam się do izolacji fundamentów domu jednorodzinnego, z piwnicą pod połową domu. Z racji tego, że zamierzam to zrobić samemu to prosiłbym o pomoc, w jaki sposób mogę to zrobić i jakich materiałów do tego użyć? Z góry dziękuję za pomoc. Z całym szacunkiem (ja też robiłem bardzo dużo sam na budowie) - izolacja i zabezpieczenie przeciwwilgociowe w domu podpiwniczonym to poważna sprawa. Dotyczy to również odwodnienia terenu w najbliższym sąsiedztwie fundamentu. Jeśli nie masz doświadczenia i nawet pomysłu to może lepiej odpuścić i zlecić komuś kto wie jak to zrobić. A tak na marginesie powinno to być wszystko w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.03.2020 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Izolacja 2 składnikowa.Wszystkie dysperbity jednoskładnikowe, dodatkowo rozcieńczane wodą, są nic nie warte.Botazit jest dobry, izohan WM, ale wychodzi drożej niż ten pierwszy.Liczy się grubość.Tym bardziej nierówna powierzchnia, tym więcej wiaderek zużyjesz.Jak już robisz, to porządnie.Lepiej dopłacić te 3 stówki do wiaderka, niż robić to ponownie za kilka lat, kiedy dysperbit rozpuści woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 07.03.2020 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Nigdy nie odkopuj całości, trzeba robić etapami, max 4-5m jeśli fundament gruby, jak gazeta to mniej. Upierdliwa taka robota, ale inaczej się nie da. Kilka lat temu w mojej okolicy chałupa obkopana na raz, cała wkoło rozjechała się jak domek z kart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts