Jazz89 17.02.2020 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 WitamMam dom ogrzewany gazem(100% podłogowki), planuje zamontować w najbliższej przyszłości panele fotowoltaiczne, w związku z tym myślę też o zakupie pompy ciepła powietrznej albo pieca elektrycznego do grzania co. Orientuje się ktoś czy jest możliwość współpracy tych dwóch źródeł grzania? Wiem że są pompy ciepła hybrydowe, ale czy jakby udało mi się zakupić w jakiejś sensownej cenie zwykła pompę ciepła, czy będzie dało się to jakoś połączyć. Chodzi mi o manualne przełączanie z grzania kotłem gazowym na pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 18.02.2020 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Oczywiście, że jest. Kwestia odpowiedniego sterownika na pompie i kotle. Wtedy nie musisz się bawić w manualne tylko układ sam sie przelacza. Przy okazji, kiedyś jak rozkminialem temat to hybrydowa wychodzi najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 18.02.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 To dość proste połączenie . Ale Ty niedługo zrezygnujesz z gazu. Pompa Ciepłą wystarczy . Szkoda pąłacić opłatestałą za gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts