vvvv 22.02.2020 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Dlaczego ? bo nie mam natury donosiciela, nie mam czasu na to czasu, poza tym jest to sprawa kazdego architekta i jego rzetelnosci. Ja piszę co zauwazam i porównuję. Tylko tyle i az tyle. Wyrazam swoje zdanie na ten temat i nie zamierzam go zmieniac. Twoje zdanie na ten temat mnie nie interesuje, a tak przy okazji nie zauwazyłem zadnych wpisów na ten temat tu na forum architektów. Jak myslisz dlaczego sie nie wypwiadają, , bo na pewno odwiedzają to forum, jakos nie bronią swoich kolegów po fachu. Serio? (Szkoda, że masz taką krótką pamięć). Mi się wydaje, że to taki obywatelski obowiązek. No ale czego można się spodziewać, szczególnie po kimś kogo działalność przez wiele lat wyglądała tutaj jak wyglądała. No ale wracają co meritum, bo zawsze jakoś sprowadzasz dyskusję tak, że by rozwalić wątek, podsumujmy. Jeszcze raz jak to wprowadzasz w błąd. Błedy w obciązeniu cieplnym to inny temat, są dosc duze róznice w bledach w liczeniu zapotrzebowania na ciepło i projektowego obciązenia cieplnego. W tym drugim przypadku korzystamy z danym meteo, co zresztą opisałem w poscie powyzej Tiaa. Już było. Nie raz. Ostatnio bardzo niedawno.. Polecam lekturę. Dla tych co mają mózg i go używają. Tutaj start. Algorytm dobrze dobiera moc, ale w przypadku planowania, porównywania różnych źródeł ciepła i kosztów ogrzewania jest bezużyteczna. Co do planowania źródeł to wyszło tak. .... Jeśl w OZC mam 4900 kWh, a wg CW 6800kWh, a różnica pomiędzy kWh to 8gr, to roczny zysk wg CW zwiększa się z 395 do 550zł A to może kogoś przekonać. No może kogoś te 150 zł. przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.02.2020 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 @asolt, odpuść. Nie ma sensu marnować czasu na kogoś, kto kilkukrotnie się właściwie przedstawił: wiesz, ja już pisałem nie raz, że taki głupek forumowy jestem, więc ... . więc.... właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 22.02.2020 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 ja tam nie jestem przeciwny eko ale jak widzę jak nas ładują w bambuko to normalnie nie umie... jak ludziom wmówimy że komsumpcja szprotek zagraża ich życiu to połów na bałtyku będzie równy 0 ludzie się opalali 1000 lat. węglem, gałęziami, może gazem. jeszcze 30 lat temu jadłem obiad z tego pieca co dziś jest no trendy jesteście naprawdę naiwni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.02.2020 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 ja tam nie jestem przeciwny eko ale jak widzę jak nas ładują w bambuko to normalnie nie umie... jak ludziom wmówimy że komsumpcja szprotek zagraża ich życiu to połów na bałtyku będzie równy 0 ludzie się opalali 1000 lat. węglem, gałęziami, może gazem. jeszcze 30 lat temu jadłem obiad z tego pieca co dziś jest no trendy jesteście naprawdę naiwni.... 1000 lat temu był przemysł? Ile miliardów ludzi żyło? Albo przemysłowe hodowle? samoloty, samochody, elektrownie, piece na węgiel. W czym Ciebie ładują w bambuko? Tym, że piszą i mówią o śmierdzącym i szkodliwym dymie ze spalania węgla?30 lat temu jadłeś obiad z pieca a ileś lat temu ludzie pili wodę z ołowianych wodociągów. Też myśleli, że to takie piękne i pożyteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 22.02.2020 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Pytanie jest związane z tematem "Sąsiedzi-truciciele" ?" Nigdy nie przestaniesz "zaskakiwać". Miłej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 1000 lat temu był przemysł? Ile miliardów ludzi żyło? Albo przemysłowe hodowle? samoloty, samochody, elektrownie, piece na węgiel. W czym Ciebie ładują w bambuko? Tym, że piszą i mówią o śmierdzącym i szkodliwym dymie ze spalania węgla?30 lat temu jadłeś obiad z pieca a ileś lat temu ludzie pili wodę z ołowianych wodociągów. Też myśleli, że to takie piękne i pożyteczne. jak ludzie od tysięcy lat opalali domy drzewem, węglem, czymkolwiek to smogu nie było w ostatnich 10 latach, patrz ! smog zaczął być groźny, smog jest be, węgiel jest be choć gospodarka stoi węglem. przekształcenie gospodarki na tory atomu to jakieś 30 lat a wy już bojkotujecie węgiel. czemu ? bo naiwnie ktoś wam wcisnął kit. ludzie opalali się od lat i jakoś nikt nie miał raka ! a dziś co drugi człowiek umiera na raka. czemu ? bo nas karmią żarciem śmieciowym, samym EEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. tego nie widzicie. bo wam ktoś nie podpowiedział ? że ten smog to pikuś w porównaniu do tego, że zajadasz sobie rakotwórczą kaszę z glifosatem karmiąc swojego raczka... no ale jak ktoś bezmyślnie robi to co mu każą, to tak jest. głupim społeczeństwem łatwo się steruje. jak wam jutro powiedzą, że gówienko owinięte w papierek to cukierek, to tak będzie. smutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Nie... no syf z kominow, nieraz szczypiacy w oczy jest ok. Sloneczny dzien a na ullicy oslona dymna z komiow sasiadow... tez w porzadku "BO ZAWSZE TAK BYLO" A to u mnie za oknem.... a na fm beda wciskac ze to normalne, ok, i ze zawsze tak bylo, nierozumiejac potrzeby zmiany:sick: [ATTACH=CONFIG]441143[/ATTACH] no pewnie ! zdjęcia kominów z 2020 roku ! z kominów w 1970 leciał złoty pył ! od 10 lat ktoś zauważył, że komin służy do wydobywania....dymu ! eureka. natomiast pokaż mi w latach 70 glifosat w kaszy, bo ja ci w 2020 pokaże... to cie nie boli. a raczek rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Przez te "1000" lat ludzi było zdecydowanie mniej. Spójrz na wykres z demografia globu, to zrozumiesz. Tu gdzie teraz mieszkam i gdzie stoi dom, obok domu 100 lat temu było parę chatynek. To, że teraz 50-60-70 latkowie umierają przedwcześnie to wynik zanczyszczania powietrza, oraz w mniejszym stopniu żywności. W mniejszym - bo pół wieku temu żywność aż tak nafaszerowana konserwatywni nie była. Poza tym - o ile mam choć cień szansy poprawić jakość mojego jedzenia, wybjersjac to, które powinno zawierać mniej E, to jakości powietrza wokół domu sam nie poprawię - jedyna metoda to odgórny zakaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Przez te "1000" lat ludzi było zdecydowanie mniej. Spójrz na wykres z demografia globu, to zrozumiesz. Tu gdzie teraz mieszkam i gdzie stoi dom, obok domu 100 lat temu było parę chatynek. To, że teraz 50-60-70 latkowie umierają przedwcześnie to wynik zanczyszczania powietrza, oraz w mniejszym stopniu żywności. W mniejszym - bo pół wieku temu żywność aż tak nafaszerowana konserwatywni nie była. Poza tym - o ile mam choć cień szansy poprawić jakość mojego jedzenia, wybjersjac to, które powinno zawierać mniej E, to jakości powietrza wokół domu sam nie poprawię - jedyna metoda to odgórny zakaz zakaż więc możność posiadania 10 samochodów przez rodzinę, dizelki, truciciele. no zakazać. dlaczego nie zakazać ? wprowadzić obowiązkową komunikację miejską. zlikwidować lokomotywy na węgiel. wprowadzić konie i bryczki. hipokryzja socjalistów nie zna granic... aha no i załóż filtry na wulkany, bo uwaga JEDNO PIERDNIĘCIE WULKANU to wypuszczenie w atmosferę tyle CO2, co USA wpuszczą w atmosferę uwaga, przez 100 lat. więc ja bym się na waszym miejscu za wulkany wziął. łopata i go zasypać. socjaliści całego świata łączcie się. smacznego glifosatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) zakaż więc możność posiadania 10 samochodów przez rodzinę, dizelki, truciciele. no zakazać. dlaczego nie zakazać ? wprowadzić obowiązkową komunikację miejską. zlikwidować lokomotywy na węgiel. wprowadzić konie i bryczki. hipokryzja socjalistów nie zna granic... aha no i załóż filtry na wulkany, bo uwaga JEDNO PIERDNIĘCIE WULKANU to wypuszczenie w atmosferę tyle CO2, co USA wpuszczą w atmosferę uwaga, przez 100 lat. więc ja bym się na waszym miejscu za wulkany wziął. łopata i go zasypać. socjaliści całego świata łączcie się. smacznego glifosatu Miałeś szansę jakiegoś mądrego posta, ale nie dałeś rady. Rozmawiamy tu o powietrzu zanieczyszczonych PM10, benzopirenem i innymi świństwami skracajacymi życie i powodującymim choroby serca, płuc i nowotwory, czy o CO2 z wulkanów ? To wulkan zrobił ? https://photos.app.goo.gl/QyoxNv5sp25PMbFz5 Edytowane 23 Lutego 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Miałeś szansę jakiegoś mądrego posta, ale nie dałeś rady. Rozmawiamy tu o powietrzu zanieczyszczonych PM10, benzopirenem i innymi świństwami skracajacymi życie i powodującymim choroby serca, płuc i nowotwory, czy o CO2 z wulkanów ? dla socjalistów jest to głupie. oczywiście. natomiast jeśli ktoś zagląda do mojego kominka, to ja zaglądam na jego podwórko i pytam, co na podwórku robi 10 samochodów, które odpalone rano mnie trują ( matka do pracy, ojciec do pracy, syn na uczelnie i córka na uczelnie ) pytam, jakim prawem jest odpalonych 4 samochodów trucicieli, dizlów... jakim prawem. bo skoro oni mi zaglądają do kominka, gdzie sobie palę brzozą ja im zaglądam na plac. oczywiście erupcja wulkanu jest czysta, zdrowa i przyjemna. HIPOKRYCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) https://photos.app.goo.gl/QyoxNv5sp25PMbFz5 Wulkan?Tym ludziom życie skróci wulkan, czy węgiel/drewno ? Samochody? Swoje dokładają - tylko dlaczego latem powietrze spełnia normy, a z początkiem sezonu grzewczego przestaje - aż do jego końca ?To wulkan, czy samochody ? Edytowane 23 Lutego 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju! hipokryci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Skup sie... to w koncu 4 czy 10 bo to jednak roznica... i fakt kopcace diesle to tez problem... oczywiscie o ile sam takim nie jezdzisz. Erupcja wulkanu jest poza kontrola ludzi.... smrod z komina chyba jednak jest mają 10 aut, ale odpalone są 4... bo przecież każdy odpala, żeby się grzał i idzie do domu zakazuje więc posiadania więcej niż 1 auta. koniec kropka. mamy na to wpływ. tak czy nie. więc wy zakazujecie dymienia to ja też. socjaliści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju! hipokryci... Znane, znane - tylko np w Zagłębiu Ruhry już sobie z nim poradzono, jakieś 30-40 latemu. Podobnie w Londynie j górniczych miastach Anglii Zadbała o to Pani Thatcher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 mają 10 aut, ale odpalone są 4... bo przecież każdy odpala, żeby się grzał i idzie do domu . Zareagowales ? - za takie postęowanie grozi mandat. Porozmawiaj z nimi - jeśli nie pomoże, nagraj i przekaż nagranie straźy miejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Bo to tylko w socjalistycznej Polsce taki dobrobyt. Co droga rodzna tak ma Za 500+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 więc panowie socjaliści zanim wejdziecie mi do łóżka, zanim powiecie jaki kolor kwiatów posadzić, zanim mi zlikwidujecie kominek proszę wprowadzić zakaz posiadania więcej niż 1 auta \ dom i to nie TDI tylko benzynę cały szrot dizlowski do rumuni wtedy, możecie mi likwidować hipokryci kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 23.02.2020 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 @asolt, odpuść. Nie ma sensu marnować czasu na kogoś, kto kilkukrotnie się właściwie przedstawił: więc.... właśnie. Jak miło, że odkopałeś. Dalej nie załapałeś o co chodziło. Brawo. Nie ma co się dziwić. Dokładnie odpuść @asolt, bo jak nie macie merytorycznych argumentów, bo mam rację, to tylko personalne wycieczki wam zostają . Proste tak najlepiej. PS. Pojawił się wykres, o który prosiłeś w jednym z wątków. Poszukaj sobie, bo kolejny raz pisałeś bzdury jak zawsze. Taki standard u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 więc panowie socjaliści zanim wejdziecie mi do łóżka, zanim powiecie jaki kolor kwiatów posadzić, zanim mi zlikwidujecie kominek proszę wprowadzić zakaz posiadania więcej niż 1 auta \ dom i to nie TDI tylko benzynę cały szrot dizlowski do rumuni wtedy, możecie mi likwidować hipokryci kominek Widzisz, jeśli dla,Ciebie najważniejszym żródłem zanieczyszczeń są Dizle - działaj . Mój sąsiad wsiada w samochód, odpala, odjeżdża. Po południu przyjeżdża, gasi, wychodzi. I odpala kominek, z którego dym unosi się kilka godzin. Więc walczę z tym, co mnie bardziej dotyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts