Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

E-licznik Taurona.

lesiu681

Recommended Posts

Witam, mam pytanie do użytkowników aplikacji E-licznik Taurona odnośnie wartości poboru energii elektrycznej pokazanej w aplikacji . Zastanawiam się czy jest to całkowita energia zużyta przez dom czy jednak do tej wartości podanej w aplikacji należy doliczyć kwh z instalacji fotowoltaicznej zużytej na bieżąco w trakcie produkcji przez PV. Dziękuję i pozdrawiam.

[ATTACH=CONFIG]441123[/ATTACH]

Auto konsumpcji to nie zmierzy żaden pojedynczy licznik to trzeba dopiero wyliczyć z energii wyprodukowanej i energii wysłanej.

Przy pomocy pvmonitora i dwóch liczników by się dało ale to już inna aplikacja

Myslę o założeniu takiego urządzenia:

[ATTACH=CONFIG]441147[/ATTACH]

Mam kilka produktów Zamela i spisują się bez zarzutu. Miał może ktoś doświadczenie z tym licznikiem? Opinie raczej pozytywne.

Edytowane przez lesiu681

Auto konsumpcji bez dodatkowych odczytów ten licznik też nie pokaże, jeżeli przekładniki zapniesz na przewody od strony zasilania ale przed wpięciem falownika to policzy energię pobraną i oddaną i pomijając błąd to będzie to samo co obecnie liczy licznik operatora, jak za wpięciem falownika to policzy całą pobraną energię czyli 1.8.0. i autokonsumpcję

Mam taki licznik na jednej z instalacji, rejestruje i liczy czynną pobraną, oddaną, bierną ind. i pojemn. również moc, napięcia i prądy, taki jakby analizator

Edytowane przez miecio 301