lesiu681 22.02.2020 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Witam, mam pytanie do użytkowników aplikacji E-licznik Taurona odnośnie wartości poboru energii elektrycznej pokazanej w aplikacji . Zastanawiam się czy jest to całkowita energia zużyta przez dom czy jednak do tej wartości podanej w aplikacji należy doliczyć kwh z instalacji fotowoltaicznej zużytej na bieżąco w trakcie produkcji przez PV. Dziękuję i pozdrawiam. [ATTACH=CONFIG]441123[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.02.2020 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 No oczywiście, że doliczasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 22.02.2020 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 No oczywiście, że doliczasz. Dzięki fotohobby, tak mi sie tez wydawało. Byłoby fajnie gdyby apka pokazała jeszcze autokonsumpcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.02.2020 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Żeby pokazała musi być jeszcze dodatkowe urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 22.02.2020 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Auto konsumpcji to nie zmierzy żaden pojedynczy licznik to trzeba dopiero wyliczyć z energii wyprodukowanej i energii wysłanej.Przy pomocy pvmonitora i dwóch liczników by się dało ale to już inna aplikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 23.02.2020 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) Auto konsumpcji to nie zmierzy żaden pojedynczy licznik to trzeba dopiero wyliczyć z energii wyprodukowanej i energii wysłanej. Przy pomocy pvmonitora i dwóch liczników by się dało ale to już inna aplikacja Myslę o założeniu takiego urządzenia: [ATTACH=CONFIG]441147[/ATTACH] Mam kilka produktów Zamela i spisują się bez zarzutu. Miał może ktoś doświadczenie z tym licznikiem? Opinie raczej pozytywne. Edytowane 23 Lutego 2020 przez lesiu681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 23.02.2020 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) Auto konsumpcji bez dodatkowych odczytów ten licznik też nie pokaże, jeżeli przekładniki zapniesz na przewody od strony zasilania ale przed wpięciem falownika to policzy energię pobraną i oddaną i pomijając błąd to będzie to samo co obecnie liczy licznik operatora, jak za wpięciem falownika to policzy całą pobraną energię czyli 1.8.0. i autokonsumpcję Mam taki licznik na jednej z instalacji, rejestruje i liczy czynną pobraną, oddaną, bierną ind. i pojemn. również moc, napięcia i prądy, taki jakby analizator Edytowane 23 Lutego 2020 przez miecio 301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Jest takie urządzenie nakładane na licznik i ono potrafi to zliczyć.Ktoś to tu podawał, ale niestety nie jest kompatybilne z moim licznikiem, więc nazwy nie zapamiętałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 23.02.2020 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Jeżeli jest to urządzenie nakładane na licznik to prawdopodobnie policzy impulsy, pobranej, oddanej ale bez danych z falownika autokonsumpcji nie wyliczy, chyba że jest połączony również z falownikiem i też pobiera dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts