grego_h 23.02.2020 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Witam Dom z lat 70, pokój 4x5m musi byc podniesiona posadzka o 5 cm bo tak jest na korytarzu (nie wiedzieć czemu). Strop jest z ackermana( nie wiem jaka wysokość i jakie zbrojenie). Na ackermanie jest wylane 4cm beton z trocinami, wiertło lekko wchodzi potem warstwa mocnego betonu. W jaki sposób się za to wziąć? 5 cm betonu raczej będzie za cieżkie? 2 Cm styropianu i 3 cm wylewki? Myślałem tż aby srobić kratownice umieszczając płyty styropianowe w równych odstępach... Widziałem też beton z granulkami styropianu. Czy legarki i płyta OSB? Na wierzchu mają być panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 24.02.2020 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Legarki ,miedzy nimi ocieplenie i OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grego_h 24.02.2020 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Dzięki za zainteresowanie. Płyta 22mm i legarek 3cm czy lepiej wyższy legarek, a cieńsza płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grego_h 29.02.2020 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Doradzono mi jeszcze zrobić wylewkę keramzytową, materiał już nawet mam tylko nie bardzo wiem jaki beton z tego zrobić tzn. proporcje. przypomnę, że to jest na stropie więc podkład dość solidy. Proporcje 1 wiadro cementu + 2 wiadra piachu + 4 wiadra keramzytu drobnego. To są proporcje jak na beton b20, ale może nie potrzebnie taki mocny ? Może dac więcej keramzytu żeby było lżejsze 1:2:5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.02.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Witam Dom z lat 70, pokój 4x5m musi byc podniesiona posadzka o 5 cm bo tak jest na korytarzu (nie wiedzieć czemu). Strop jest z ackermana( nie wiem jaka wysokość i jakie zbrojenie). Na ackermanie jest wylane 4cm beton z trocinami, wiertło lekko wchodzi potem warstwa mocnego betonu. W jaki sposób się za to wziąć? 5 cm betonu raczej będzie za cieżkie? 2 Cm styropianu i 3 cm wylewki? Myślałem tż aby srobić kratownice umieszczając płyty styropianowe w równych odstępach... Widziałem też beton z granulkami styropianu. Czy legarki i płyta OSB? Na wierzchu mają być panele to jest maksymalnie 100kg/m2 przy 5 cm. Przy 3cm jużtylko 60kg/m2. Nic się nie dzieje. Nożna śmiało wylewać. Przy 3 cm nie wstawiaj pianina. Pęknie wylewka na styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grego_h 29.02.2020 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 ok, styropianu jednak nie będę dawał tylko 5 cm wylewki keramzytowej, gdyby ktos tylko doradził jakieś proporcje ile czego dać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts