Zbyszko.O 23.02.2020 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) Witam Chodzi mi po głowie pewien temat a mianowicie, czy ktoś z was podczas budowy dachu wykonywał jakieś uchwyty i przepusty dachowe na kable np. pod panele fotowoltaiczne tak aby można było w przyszłości podłączyć te panele bez rozbierania dachu? Będę zakładał dach z dachówki ceramicznej. Widziałem że można kupić takie akcesoria np montując dachówkę Braas. Ty to ma sens takie wstawianie uchwytów i tego kominka pod kable już na etapie budowy dachu nie wiedząc czy coś takiego się kiedyś założy zaloży. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Zbyszko.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 24.02.2020 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 ja mam dach płaski balastowy. Przygotowalem tylko trase dla kabli - czyli jeden kanał wentylacyjny w kominie który schodzi do kotłowni / rozdzielni elektycznej. Uchwytów na panele nie robiłem bo je poprostu położe i dociąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bociankrasna 24.02.2020 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie kombinuj. Są albo systemowe przejścia np w creatonia a jak nie to przez dachówkę wentylacyjną przeprowadzisz te kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts