gajus21 24.02.2020 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 (edytowane) Witam,Mam takie pytanie mianowicie poszukuję pistoletu do malowania farbą akrylową takiego w kwocie do 300zł. Mam kompresor i pistolet ale zachowuje on się trochę dziwnie (wspomnę tylko że jest on bardzo tanim modelem). Mój kompresor może wytworzyć 6bar i pod takie ciśnienie szukał bym pistoletu.O ile przy nakładaniu podkładu nie ma problemu to już mam pewne problemy z malowaniem farbą. Farbę rozrzedziłem do +/- odpowiedniej gęstości (wychodzi mi 1l farby : 0,7 l wody) ale pistolet maluje mocniej jedną stroną, często farba nie leci wcale lub wylatuje dużo słabiej. Potem np. potrząsam pistoletem i przez parę sekund jest w porządku po czym znowu to samo. Dlatego chciałem zakupić trochę lepszy sprzęt. Edytowane 24 Lutego 2020 przez gajus21 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252761-pistolet-natryskowy-do-farb-spr%C4%99%C5%BCone-powietrze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts