ciufek 24.02.2020 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Witam. Czy użytkuje ktoś z Was piec jak w temacie, wiem że to dość nowy produkt IMMERGASa z zeszłego roku? Co z awaryjnością? Czy jest ekonomiczna różnica w skali roku podgrzewania c.w.u w porównaniu do osobnego zasobnika ok.100 litrowego? Pytam ponieważ w/w kocioł ma dobry zakres modulacji 3-25kW (kotły jednofunkcyne z IMMERGAS nie starują od tak małych mocy, poza serią Victrix TT, którą hydraulik i serwisant odradza). Jaka pompa obiegowa jest zamontowana w w/w piecu? Jestem na etapie wyboru pieca do kotłowni. Dom z poddaszem użytkowym, 150m2. Całość ogrzewanie podłogowe,ok. 1100 metrów rurek. Zapotrzebowanie na CO 10kW więc wydaje mi się że moc minimalna 3kW jest wystarczająco niska dla mojego domu. W alternatywie hydraulik proponuje IMMERGAS EXA+ zasobnik ale ten kocioł staruje od 5,7kW więc duża róznica. Dziękuję za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts