toommm 24.02.2020 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Witam Panowie , Zaprosiłem do siebie na wycenę przedstawiciela firmy Edison Energia Czy ktoś z Was ma instalację tej firmy , może polecić lub może odradzić ich jako wykonawcę , gwaranta uzysku . Proszę o wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek321 24.02.2020 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Byłem w zeszłym tygodniu na spotkaniu. Na dniach mnie też mają odwiedzić.Montują panele sharp 310 i solar edge.25 lat gwarancji na cała instalację. Niestety na spotkaniu prowadzący nie był wstanie odpowiedzieć na pytanie ile kosztują przeglądy i czy trzeba robić co rok.W piątek miałem przedstawiciela z innej firmy i wycenił na prawie 6000zł/ kWp !!!Ogólnopolskie firmy mają o wiele większe ceny, bo marketing- prezentacje, przedstawiciele handlowi- to wszystko kosztuje i muszą to pokryć kosztem instalacji.Ponadto u tej firmy cena instalacji na gruncie jest taka sama jak na dachu. Mało tego- jak polecisz da nich klienta i zrobią instalację to zapłacą 100zł /kWp. Załatwisz im np 3 klientów na instalacje 10kWp to zapłacą 3000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 25.02.2020 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 U mnie jak byli powiedzieli że serwis na dzień dzisiejszy kosztuje 200 zł na rok w tym mycie paneli co daje 5 tyś za cały okres gwarancyjny ... sporo to podnosi okres zwrotu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.02.2020 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie wiem po co wam te serwisy instalacji za 200 PLN/rok przez 5 lat nikt do mojej nie zaglądał i działa bez zarzutu. Mycie paneli... a to trudne jest? Sami nie dacie sobie rady z myciem paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek321 25.02.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Na fb w grupie dyskusyjnej ktoś pisał, że w umowie jest zapis- opłata za przegląd jest wg aktualnych stawek. 200zł na rok to pewnie za mało, aby pokryło firmie np po 17 latach zepsuty falownik.Raczej zdecyduje się na coś do 4000zł/kwp od bardziej lokalnej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stealth 25.02.2020 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Taki "handlowiec" powinien dać wzór umowy, żebyś ją mógł przejrzeć co w niej jest napisane, a nie jak już podpiszesz to wtedy się dowiadujesz że jeszcze takie kwiatki są tam umieszczone. Tak samo ważne są zapisy odnośnie regulowania należności. Każda firma z reguły chce zaliczki płatnej np. do 7 dni od podpisania umowy, kolejnej transzy np. po dostarczeniu modułów i reszty sprzętu i ostatniej po wykonaniu usługi. Moim zdaniem najważniejsza jest ta pierwsza wpłata w formie zaliczki, a dokładniej ile sobie firma życzy. Więcej jak 10-15% to bym się nie zgadzał. Zależy też na jaką kwotę się umówisz.Co do ceny za Wp - idą niestety w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts