Ewa_G 24.02.2020 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 (edytowane) Dzień dobry, Posiadam następujący problem. Kupiłam działkę, otrzymałam niezbędne warunki m.in podłączenie do sieci wodociągowej oraz pozwolenie na budowę. Rozpoczęłam budowę domu. W międzyczasie wyceniłam koszt wykonania przyłącza do sieci wodociągowej, który przerósł znacząco mój budżet (ponad 200mb wodociągu). W związku z tym, padła decyzja o budowie studni do 30mb, która została wykonana. Proszę o pomoc, w jaki sposób teraz zakończyć całą inwestycję jeśli w pozwoleniu mam wodociąg, a w terenie studnię? Czy jest to zmiana nieistotna z punktu prawa budowlanego? Edytowane 24 Lutego 2020 przez Ewa_G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.02.2020 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 - zmiana Projektu Zagospodarowania działki jest zmianą istotną !- proponuję kontakt z projektantem, który powinien opracować w tym wypadku Projekt Zamienny. Na pewno koszty opracowania projektu będą mniejsze niż realizacja przyłącza z jego projektem włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts