amator12345 27.02.2020 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Ja jestem zdania, że wiatr ścian nie rysuje jeżeli konstrukcja jest dobre skręcona. myśle, że ma to związek z tym że drewno jest mokre. W pierwszym roku więżba podrysowała mi ścianę szczytową obecnie po 4 latach nie pojawia się już nic. Więc wiatr chyba nie ma z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.02.2020 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Ja jestem zdania, że wiatr ścian nie rysuje jeżeli konstrukcja jest dobre skręcona. myśle, że ma to związek z tym że drewno jest mokre. W pierwszym roku więżba podrysowała mi ścianę szczytową obecnie po 4 latach nie pojawia się już nic. Więc wiatr chyba nie ma z tym nic wspólnego. To masz ściany działowe z dachem połączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 27.02.2020 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Nie ale chce podjechać działówką jedną pod płatew i odciążyć stojący 1 m od tej ściany słup drewniany. Istniejący dach opiera się na 4 słupach i ścianach szczytowych i oczywiście murłatach ściany kolankowej. rozpietość dachu 9,4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 28.02.2020 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Można tak zrobić jak napisałem ? czy lepiej słup stalowy dostawić do ściany ? który będzie stał na powierzchni ok.12 cm ściany niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts