Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deflektor i biały wymiennik w kotle podajnikowym na ekogroszek.

samsu

Recommended Posts

Witam serdecznie. Obaczcie :
- Deflektor w kotle na ekogroszek – tu o jakimkolwiek spalaniu sadzy na wymienniku mowy być nie może i nie ma a jak widać na filmie żółtego płomienia nie brakuje, więc i czarnej sadzy brakować nie powinno – i co – po tym co widać sadzy nie ma. Pozdrawiam serdecznie.

Też z mojego kotła wywaliłem 12 szamotkowych kształtek i załozyłem 3,5 litrowy garnek z stali nierdzewnej dnem do góry taki do indukcji i jest super , nie tyle chodzi o sadzę bo jej tam i przedtem nie było a raczej o te farfocle z węgla takie białe łuski leciutkie które wedrowało wszędzie a teraz spala się to w tym garze i spada do popielnika na dół , mam to od 2 miesięcy i kotła nie ma potrzeby czyścić .

Też z mojego kotła wywaliłem 12 szamotkowych kształtek i załozyłem 3,5 litrowy garnek z stali nierdzewnej dnem do góry taki do indukcji i jest super , ...

... mam to od 2 miesięcy i kotła nie ma potrzeby czyścić .

Kryzys – gdzie o tym pisałeś – gdzie ja o tym jeszcze przeczytać mogę – czy z Info chłopacy wiedzą o tym.

Napisał byś coś więcej - jak to jest zainstalowane u ciebie, bo jak dobrze kojarzę w podajnikowcu masz poziomy palnik rurowy, który sobie zmodyfikowałeś.

Polnik poziomy rurowy jest wyspawany ale z braku czasu i sezon zimowy nie montowałem tego jeszcze ale pewnie od czerwca ruszę temat , a co do deflektora to chłopaki z info wiedzą i jest nawet temat o tych garach od psa rexia , dlatego też z mety musiałem to sprawdzić i działa wyśmienicie , sam jestem ciekaw w jakim jest stanie ale w sumie to on nawet specjalnie czerwony nie jest bo mi na dom idzie max 3-4kw a to tylko leciutka smużka płomyka jest , fajnie był czerwony prawie że biały jak go zakładałem i po nocnym postoju kotła musiał dosyć sporo bo przez 2 godziny ładować podłogówkę , super to wyglądało ale spadało zapotrzebowanie choć kocioł tylko 10kw to jednak jest za duży o 5kw nawet jak grzeję dodatkowo poddasze i razem 160m2 tego jest , głównie 120m2 idzie stale . a dom dosyć leciwy już .

Gość Arturo72

Jedyny sposób na wasze rozterki to wprowadzić zakaz ogrzewania paliwami stałymi i dofinansowanie straży miejskiej o dodatkowy budżet na drony nad kominami :D

Taki ktoś, kto ubiega się o prezydenturę z takimi obietnicami ma mój głos :)

Kolejny który ryczy praworządność -konstytucja , nikt tu prawa nie łamie więc pu uja chcesz nasyłać straż miejska hm ? zgodnie z prawem można palić pozaklasowymi kotłami do 2022 roku a od 3 klasy wzwyż do 2028 końca więc po co tu zaśmiecasz temat swoimi kiepskimi wynaturzeniami hm ? potrzebne ci to do czegoś , prawo to prawo i chciałoby się powiedzieć morda w kubeł ale tego z grzeczności nie powiem .:mad:

Nie chcesz pokazać znaczy, że sądzą ci wygurowała.

A po co @kryzys ma ci zdjęcia wymiennika pokazywać – chyba tylko po to byś i jemu jak mi zarzucił, że wymiennik ocieka smołą która została popiołem upudrowana oraz że on tak ja nie ma żadnego pojęcia o czysty spalaniu jako że ty i Arturo72 jedynie wszystko na ten temat wiecie. Swoją drogą ciekawe co Arturowi 72 straż miejska oraz jego prezydent poradzi na korona wirusa.

Jeśli chodzi o to co pokazałaś – to co – twój on jest po zjaraniu opon – czy sąsiada twojego, który zrębkę spala i ma czyste spalanie.

Swoją drogą – fajne i profesjonalne zawirowywacze spalin pokazałeś – tylko jakim cudem coś takiego u ciebie skoro pisałeś, że ciągu kominowego nie masz – czyż byś zaś wentylatorem nadmuchowym się wspomagał.