Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam , jestem na etapie malowania i wykańczania wolnostojącego garażu , o powierzchni ok 90m2

Długa walka trwała z tynkami , CW popękały przez nieumiejętnych majstrów + wysoką temperaturę podczas kładzenia. Na to wszystko naciągnałem tynk maszynowy lekki Knauf MP 75 i całość wygląda gładko , jasno i jest w miarę równo

Teraz oczywiście chce to zagruntować i pomalować , tylko czym? Jakie farby są najlepsze do garazu? Wiadomo nie za milion dolarów. Pomysł był na grunt potem śnieżka grunt + jakaś tania farba akrylowa biała a na lamperie dać farbę olejną.

Kolejne pytanie tyczy się posadzki , na niej jest miksokret który ma już pól roku. Przeszlifować go , zagruntować i aplikować coś z stajni Sika?

Znajomy sprzedaje okazyjnie takie produkty jak Sikafloor 378 , SikaFloor 359N , Sikafloor 2420 i już zgłupiałem który produkt wybrać. Macie jakieś polecane produkty jeśli chodzi o żywice na posadzki ?

Pozdrawiam wszystkich

Szanowny Panie,

Odpyloną powierzchnię rekomenduję zagruntować gruntem polimerowym Śnieżka Acryl-Putz® GU40, aby wzmocnić podłoże. Do malowania lamperii rekomenduję emalię olejno-ftalową Śnieżka Supermal®. Tworzy ona powłokę o trwałym kolorze, pozwalającą na łatwe usuwanie zabrudzeń. Do malowania pozostałych fragmentów wnętrza można wykorzystać farbę akrylową Śnieżka Extra Fasadowa.