plastekk 25.02.2020 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Witam , jestem na etapie malowania i wykańczania wolnostojącego garażu , o powierzchni ok 90m2 Długa walka trwała z tynkami , CW popękały przez nieumiejętnych majstrów + wysoką temperaturę podczas kładzenia. Na to wszystko naciągnałem tynk maszynowy lekki Knauf MP 75 i całość wygląda gładko , jasno i jest w miarę równo Teraz oczywiście chce to zagruntować i pomalować , tylko czym? Jakie farby są najlepsze do garazu? Wiadomo nie za milion dolarów. Pomysł był na grunt potem śnieżka grunt + jakaś tania farba akrylowa biała a na lamperie dać farbę olejną. Kolejne pytanie tyczy się posadzki , na niej jest miksokret który ma już pól roku. Przeszlifować go , zagruntować i aplikować coś z stajni Sika? Znajomy sprzedaje okazyjnie takie produkty jak Sikafloor 378 , SikaFloor 359N , Sikafloor 2420 i już zgłupiałem który produkt wybrać. Macie jakieś polecane produkty jeśli chodzi o żywice na posadzki ? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252810-malowanie-%C5%9Bcian-w-gara%C5%BCu-%C5%BCywica-na-pod%C5%82og%C4%99-jaka-sikafloor/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 03.03.2020 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Szanowny Panie,Odpyloną powierzchnię rekomenduję zagruntować gruntem polimerowym Śnieżka Acryl-Putz® GU40, aby wzmocnić podłoże. Do malowania lamperii rekomenduję emalię olejno-ftalową Śnieżka Supermal®. Tworzy ona powłokę o trwałym kolorze, pozwalającą na łatwe usuwanie zabrudzeń. Do malowania pozostałych fragmentów wnętrza można wykorzystać farbę akrylową Śnieżka Extra Fasadowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252810-malowanie-%C5%9Bcian-w-gara%C5%BCu-%C5%BCywica-na-pod%C5%82og%C4%99-jaka-sikafloor/#findComment-7782103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts