Gość plasticfun 28.02.2020 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) Witam Jestem w trakcie budowy domu SSZ i obecnie jestem na etapie planowania CO i C.W.U. Mam zamiar poprowadzić instalację w peszlach osłonowych między drewnianym ocieplonym stropem a sufitem podwieszanym (jest tam około 15-20 cm wolnej przestrzeni) Rury chcę poprowadzić od kotłowni do rozdzielacza,który będzie znajdował się w środku domu.Dalej od rozdzielacza w analogiczny sposób do punktów poboru.To samo chce wykonać z ogrzewaniem podłogowym,tylko że rury od drugiego rozdzielacza zostaną rozprowadzone w podłodze Dom mam parterowy a ściany działowe będą wykonane z profili stalowych z podwójną płytą gipsową,więc nie będzie żadnego bruzdowania.Zastanawia mnie tylko jak prawidłowo wykonać odpowietrzenie instalacji CO prowadzonej pod stropem.W kotłowni zakładam wykonanie instalacji otwartej. Zdaję sobie również sprawę,że użyję więcej metrów rur i to mi nie przeszkadza. Jakieś sugestie? (To pytanie kierowałem również do Kaizena,ponieważ on robił w podobny sposób,lecz nie odpowiada na moje pytanie.Dlatego postanowiłem założyć nowy temat) pozdrawiam plasticfun Edytowane 28 Lutego 2020 przez plasticfun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 03.03.2020 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Instalacje mogą być poprowadzone pod sufitem lub w suficie niema żadnych przeciwwskazań do tego.Rury do rozdzielacza również możesz przeprowadzić jak chcesz jeśli to będzie instalacja typu zamkniętego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts